Menno (l) in actie.
Menno (l) in actie.

Belangrijke uitoverwinning Attaque

Sport Sport

Sint-Oedenrode - De onderlinge verhouding in de Derde Klasse H zijn dit seizoen ontzettend close. Het vaandelteam van Attaque nam het donderdagavond op tegen het Beek en Donkse ‘Een en Twintig 2’, dat voor de ontmoeting een punt voor de Rooienaren stond.

Zoals vanouds begon Stefan Kerk namens Attaque. Hij had het moeilijk en verloor in vijf games. Leon Huijberts moest ook vijf games aan de bak, maar wist wel te winnen. Burt van Geffen had ook een uitdagende partij, maar won na vier games. Nadat Stefan en Leon wederom het dubbelspel wonnen, was er een snelle 3-1 voorsprong voor de Rooienaren.

Stefan bleef het in het enkelspel moeilijk hebben en verloor ook zijn tweede partij. Burt en Leon gingen wel door met punten pakken. Na zeven partijen stond het 5-2 voor Attaque en wist het team dat er sowieso net verloren ging worden. Of dit opluchtende gegeven ook voor vleugels zou zorgen was nog de vraag.

Burt deed in ieder geval wat hij moest doen. Met een enigszins moeizame 3-0 overwinning, stelde hij een 100%-score vast. Stefan liet ook in zijn derde partij zien het niet te hebben deze ontmoeting. Leon Huijberts mocht de avond sluiten en ging voor het zevende Rooise punt. Dat kwam er helaas niet. Toch kende Attaque een goede avond. Het vaandelteam wint de ontmoeting met 4-6 en gaat in de ranglijst over Een en Twintig heen, waardoor het momenteel de gedeelde tweede plaats in beslag neemt. Vrijdagavond staat in Sporthal de Kienehoef het affiche tegen koploper Renata 2 op het programma.

Attaque 2 debuteert met nederlaag
Voor Attaque 2 werd het de eerste wedstrijd in de derde klasse, na het kampioenschap vorig seizoen. De vuurdoop bleek echter een lastige te worden. Koploper Taverbo 6 was de tegenstander. Toch was de start niet verkeerd. Niels Braams won in vijf games van zijn Boxtelse opponent. Job van Galen en Henry van Casteren konden dit niet nadoen en verloren in drie games. Ook het dubbelspel ging met 3-0 naar Taverbo, waardoor een vroege 3-1 achterstand een feit was.

De Boxtelse tegenstander liep vervolgens nog verder uit. Alleen Henry kan genoeg een vuist maken en wist een punt binnen te slepen. Een aantal keren zaten de Rooienaren dichtbij overwinningen, maar alle belangrijke en spannende game vielen de kant van Taverbo op. Voordat Job als laatste aan de bak mocht, stond het 7-2.

Ook de laatste partij van de avond zou een spannende worden. Job kwam 2-0 voor, maar zag deze voorsprong ook weer verdwijnen. Toch wist hij de partij binnen te slepen, met 11-9 in game vijf. Attaque verloor de ontmoeting, maar de 7-3 en vooral het spelbeeld, laten zien dat er dit seizoen zeker wat mogelijk is in de strijd om handhaving.

Attaque 3 wint en blijft in de race voor het kampioenschap
Voor Attaque 3 is er maar één doel dit seizoen, kampioen worden. Tegenstander BSM 2 zou een relatief eenvoudig te nemen drempel moeten zijn. Gedurende de avond werd duidelijk dat de Rooienaren beter waren dan hun Dongense tegenstanders. Bram Marinus en Robert Wielink wonnen hun eerste twee partijen en Iroy van Driel zijn tweede partij. Ook het dubbelspel ging de Rooise kant op, waardoor het al snel 1-6 voor Attaque werd.

Toch eindigde de avond wat minder frivool. Robert kreeg het niet voor elkaar om drie uit drie te scoren na een 3-1 nederlaag. Bram deed dat wel met een eenvoudige winstpartij. Iroy eindigde de avond met een spannende pot. Hij kwam 2-0 achter, kwam terug tot 2-2, maar toen was het beste eraf. Uiteindelijk ging de Rooise ploeg met een 7-3 overwinning terug naar Sint- Oedenrode. Na drie speelrondes heeft de ploeg 22 punten, een minder dan koplopers Never Despair 10 en Maashorst 4.