Roel laat zijn plakken zien.
Roel laat zijn plakken zien. Foto:

Rooienaar weer meervoudig Nederlands Kampioen ijszwemmen

Sport

Amsterdam / Sint-Oedenrode – Rooienaar Roel Janssen is dit weekend wederom Nederlands Kampioen ijszwemmen geworden. Dat gebeurde tijdens de Amstel Ice-Swim wedstrijd in Amsterdam.

De wedstrijd die werd georganiseerd door IISA Nederland werd gezwommen in het Nieuwe diep in Amsterdam. Vroeg in de ochtend moest het ijs nog verwijderd worden, maar daarna met een buitentemperatuur van -2 graden, een klein zonnetje en een watertemperatuur van twee graden waren de omstandigheden perfect voor het ijszwemmen.

Roel is maar liefst vijf keer van start gegaan, waaronder op zaterdagochtend voor zijn eerste keer op de 1000 meter vrije slag. Roel behaalde een zilveren medaille op deze NK afstand. Ondanks het feit dat Roel nog niet voldoende was hersteld, startte hij nog op de 250 meter vrije slag. Toch ging deze vrij goed en op deze afstand heeft Roel het NK gewonnen met een nieuwe Nederlands recordtijd. Op zondag stonden er drie afstanden op het programma: 100 en 50 meter vrije slag en zijn favoriete afstand , de 100 meter schoolslag. Op deze afstand had Roel tijdens het afgelopen WK in Februari van dit jaar in Polen een bronzen medaille gehaald dus hij was hier zeker ook favoriet voor de titel. Hij heeft zijn favorietenrol goed doorstaan en is ook op de 100 meter schoolslag wederom Nederlands Kampioen geworden. Ook de 100 meter vrije slag werd een prooi voor Roel en ook op deze afstand werd hij Nederlands Kampioen met een nieuwe recordtijd.

Het toetje was de 50 meter vrije slag , dit was geen NK programma en telde alleen mee in het Amsterdam ice swim klassement. Roel wist met een nipte voorsprong van 0,07 sec. ook deze afstand te winnen. Grootverdiener in eremetaal Roel behaalde maar liefst acht medailles in totaal, vier in het Amsterdam ice swim klassement en vier NK medailles waarvan drie goud en een zilver.

Afbeelding