Teleurstellend resultaat Ollandia

Sint-Oedenrode - Er zijn van die wedstrijden waarbij de scheidrechter de volle aandacht krijgt en het spel een bijkomstigheid is. De trouwe supporters onder ons weten dat deze saus meestal geen goed gevolg heeft voor een wedstrijd.

De wedstrijd RKGSV-Ollandia was jammer genoeg met die saus overgoten. In een gelijk opgaande wedstrijd, eerste helft was voor RKGSV en de tweede helft was Ollandia de bovenliggende partij, kreeg de zwak leidende scheidsrechter Cansiz vanaf de 70 e minuut de volle aandacht en waren de spelers ter opvulling op het veld.

In een wedstrijd waarbij Ollandia de goed reeks van de afgelopen weken wilde voortzetten en RKGSV nog vol in de strijd is voor de tweede periodetitel mocht men denken dat alle ingrediënten aanwezig waren voor een spannende strijd. De wedstrijd liet dan ook een spelbeeld zien waarin beide teams de drang naar voren hadden. Echter bij de eerste goede aanval van de gastheren in de 14e minuut was het direct raak. Door een voorzet op maat was het Tom Timmermans die deze rustig aannam en afwerkte 1-0. De wedstrijd kreeg daarna weer een zelfde spelbeeld waarin beide teams geen echte uitgespeelde kansen kregen maar het spel wel op en neer ging. Na de thee was het echter Ollandia die het spel nadrukkelijk naar zich toe trok en kansen kreeg op de gelijkmaker.

Het was in de 70e minuut dat na een korte corner de bal werd voortgezet door Stefan Erven en een goed mee opkomende Carlo Simons de gelijkmaker snoeihard inkopte 1-1. Een terechte stand voor dat moment.

Het belang om de drie punten was voor RKGSV groot dit om de periode titel niet uit het oog te verliezen. Dat de scheidsrechter zich vanaf dat moment nadrukkelijk met de wedstrijd ging bemoeien door met kaarten te strooien bij de kleinste overtredingen van Ollandia spelers en door zware overtredingen van RKGVS spelers niet te bestraffen was zeer opmerkelijk en kwam het spelbeeld zeker niet ten goede. Het leiden van de wedstrijd vanaf grote afstand, omdat hij het spel niet kon volgen, was een lastig bijkomend feit. Jammer dat daardoor de frustratie opliep zowel binnen als buiten het veld.

Waar iedereen op zat te wachten gebeurde dan ook. Door knullig balverlies bij het uitverdedigen kreeg een speler van RKGSV een open veld naar de Ollandia doelman. Deze kon niet anders dan een uiterste poging ondernemen om de bal tegen te houden. De val van de speler kreeg het gewenste resultaat en de bal ging in de 92ste minuut op de stip. Deze werd benut 2-1 en de scheidsrechter kon onder een regen van verwijten het veld verlaten.