Ollandia doet zichtzelf tekort met gelijkspel

Sint-Oedenrode - Het had zo'n mooie middag kunnen zijn met de beloning die het verdiende. Namelijk winnen van Rkgsv en de aansluiting vinden met de middenmoot. Daarmee de lijn van de afgelopen weken doortrekkend. Ook zou het voor het zelfvertrouwen en de sfeer een prima stimulans zijn geweest met goede vooruitzichten voor de komende weken tot aan de winterstop. Helaas hebben we dat verzuimd door de karrevracht aan kansen en kansjes niet te benutten. Met de rust had het minimaal 3-0 moeten staan en stond er helaas maar 1-0 op het bord door een kegel van Stan de Beer.

Na een wat aftastend begin kwam Ollandia steeds beter in haar spel waarbij Rkgsv zich liet inzakken en probeerde via de omschakeling gevaarlijk te worden. Dat lukte ze niet want het was Ollandia dat de druk erop hield en de ene na de andere kans creërde. Na 10 minuten was het Paul van Driel die een grote kans kreeg doordat het schot van Gerbe Voets geblokt werd en daardoor de bal pardoes voor de voeten van Paul viel die op 5 meter van het doel stond. Helaas kon de keeper het schot van Paul gedeeltelijk keren waarna de bal door een verdediger uit de doelmond werd gewerkt. Zo waren er tussen deze kans en de uiteindelijke 1-0 in de 35e minuut nog zeker vier grote kansen voor Ollandia. Zoals gezegd gingen we de rust in met 1-0.

Na rust schoot Ollandia weer meteen uit de startblokken. Gerbe Voets werd aan de zijlijn aangespeeld en legde bal panklaar op de voet van Stefan Erven die vrij voor de keeper helaas niet doeltreffend kon afronden. Dit alles gebeurde in de 1e minuut na rust. In de 52e minuut kregen we een penalty omdat dezelde Stefan Erven de keeper wilde omspelen en daarbij gevloerd werd. Ook deze kans was niet aan Ollandia besteedt want we miste de penalty en hadden nog geluk dat uit de directe tegenstoot de gelijkmaker niet viel. Want bij de tegenstoot stond Rkgsv binnen 20 seconde aan de andere kant en kon de voorzet van links zo in het lege doel geschoten worden. Gelukkig voor ons werd de bal niet goed geraakt en ging deze over. Na dit voorval werd Ollandia onzekerder en voelde Rkgsv dat er meer in zat. Langzaam zag je het spel van Ollandia minder worden, werden er minder kansen gecreerd en zag je tegelijkertijd Rkgsv meer de aanval zoeken. Vooral de snelle linksbuiten werd steeds meer een plaag voor onze verdediging. De gelijkmaker voelde je aankomen wat ook in de 67e minuut gebeurde. Een uitstekende steekpass op de spits van Rkgsv, die uit de rug van Carlo Siemons was gelopen, werd vakkundig en koel afgemaakt. Nadien golfde het spel op en neer waarbij Rkgsv iets dreigender was maar Ollandia nog de grootste kans kreeg in de 89e minuut. Een corner van Stefan Erven werd op de paal gekopt door René Raaijmakers waarbij de bal net genoeg door de uitblinkende doelman van Rkgsv werd getoucheerd. Omdat ook onze eigen Tom in goede doen was en verschillende keren prima redde of uitstekend ingreep bij hoge ballen kwam er geen verandering meer in de stand en kon scheidsrechter van Ham zijn goede optreden besluiten met het laatste fluitsignaal.

Toch hopen we dat er uit deze wedstrijd weer goede dingen voort komen want we zien het spel met de week beter worden, verdedigend ziet het er steeds beter uit en met de wetenschap dat we langzamerhand weer compleet gaan worden moeten we de komende weken met optimisme tegemoet gaan.