Afbeelding

Nijnsel blijft in de race voor nacompetitie

Sport

Sint-Oedenrode - In de flitsende nieuwe uit tenues speelde Nijnsel tegen directe concurrent Valkenswaard. Beide ploegen zijn nog in de race voor een plaats in de nacompetitie waarbij een overwinning noodzakelijk was. Nijnsel schoot goed uit de startblokken en met goed spel zette het Valkenswaard onder druk.

Rick van der Vleuten zette tot tweemaal toe de aanvallers in stelling en de afronding was naar behoren, maar beide malen voorkwam de grensrechter van de tegenpartij een treffer. Bij de volgende aanval was het echter wel raak. Topschutter Hulsen, volgend seizoen voor Nuenen uitkomend, kreeg de bal aan de rechterkant buiten het strafschopgebied. Met een magistrale curve draaide hij de bal in de linker bovenhoek. Nijnsel bleef goed combineren en kreeg een aantal kansen via Rick van der Vleuten. Helaas had Rick zijn vizier niet geheel scherp staan.

Valkenswaard kreeg via de snelle rechtsbuiten ook een aantal kansen, maar zijn scherpe voorzetten werden door de defensie van Nijnsel onschadelijk gemaakt. Na rust werd Valkenswaard wat sterker en kreeg het een aantal goede mogelijkheden. Veelal kwamen de voorzetten wederom van rechts, maar de spitsen van Valkenswaard hadden gelukkig hun dag niet. Nijnsel loerde op de counter en was via voor de geblesseerde Stefan Hulsen, ingevallen Ruud van der Rijt kort na rust dichtbij. Helaas kreeg hij zijn hoofd niet goed tegen de bal. Na 70 minuten verruimde Nijnsel de voorsprong. Leon Peters, die net in het veld was gekomen, werd getorpedeerd door de doelman van Valkenswaard en de scheidsrechter kon maar één ding doen: strafschop. Ruud nam plaats achter de bal en zijn inzet verdween resoluut in het zijnetje. Kort hierna kreeg Valkenswaard nog een kans, maar de inzet verdween via de bovenkant van de lat over. Daarna kreeg Nijnsel nog meer kansen om de voorsprong uit te breiden. Eerst was het Arjan van Zutphen die zijn inzet via de paal naast zag verdwijnen. Daarna was het de robuuste verdediger Robin "Bossche Bol" Wetser die met zijn laatste krachten opstoomde naar het vijandelijke doel. Als Bergkamp in zijn beste dagen leverde hij een fenomenale stift af, maar zijn poging strandde in schoonheid via de onderkant van de lat. Toen de scheidsrechter zag dat deze rechtsback tot zoiets in staat was, vond hij het welletjes en blies voor de laatste keer op zijn fluit. De drie punten mee naar Nijnsel en volgende week de battle tegen Bladella, die de verloren derby tegen Reusel nog in het achterhoofd hebben. Met een overwinning zou Nijnsel goede zaken doen in de strijd om de nacompetitie.