Afbeelding

VV Nijnsel/TVE Reclame pakt koppositie

Sport

Op een zwaar en slecht bespeelbaar veld was Bladella de tegenstander. Beide ploegen stonden voor deze wedstrijd verrassend dichtbij de koplopers en wilden allebei aanhaken.

Bladella begon agressief aan de wedstrijd en voerde de druk op. Na acht minuten belandde de bal aan de rechterkant. De voorzet verdween via het been van Tom ten Broeke tegen de edele delen van Harold van de Laar. Een fluitsignaal klonk en de leidsman wees naar de stip, want hij oordeelde dat er hands gemaakt zou zijn. Ruud Leermakers schoot de bal echter op de paal. De volgende kans was voor Nijnsel, maar Stefan Hulsen krulde de bal langs de verkeerde kant van de paal. Bladella bleef aandringen en creëerde wat mogelijkheden, maar het was Nijnsel dat op voorsprong kwam. Robin Wetser gaf een lange bal. Stefan Hulsen controleerde op de borst en bracht met een omhaal Johan van der Pas in stelling. Hij verschalkte met een lob de keeper.
Na rust volgde al snel de gelijkmaker. Een corner vanaf rechts werd door aanvoerder Leermakers vakkundig binnengekopt. Na de gelijkmaker kwamen er kansen over en weer. Maar zodra Nijnsel gevaarlijk werd, ging de vlag omhoog en nam de scheidsrechter het signaal over. Nijnsel kreeg nog een vrije trap op een mooie plaats. Stefan Hulsen nam de bal en een speler van Bladella redde met een knappe save. Een penalty zou moeten volgen, maar de leidsman oordeelde wederom anders. Beide ploegen streden voor de overwinning en het werd grimmiger. De spits van Bladella probeerde met een ultieme poging een bal te halen en kwam hierbij zeer gevaarlijk in, waarna hij in de 87e minuut met rood het veld mocht verlaten. Nijnsel profiteerde meteen van de overtalsituatie. De zojuist ingevallen Mark van Berlo stuurde Nick Dortmans diep en hij speelde de bal tussen de benen van de keeper door en zorgde voor de winnende treffer. Door nederlagen van Wilhelmina Boys en Eindhoven AV is Nijnsel nu de trotse koploper. Volgende week volgt weer een lastige wedstrijd uit tegen Reusel Sport.