Odisco sluit zaalcompetitie af met winst

Sint-Oedenrode - Odisco speelde afgelopen zondag tegen Miko in Mill. Bij winst zou Odisco met alleen maar winstpartijen de zaalcompetitie afsluiten. De dames hadden voldoende stimulans om de wedstrijd te gaan winnen.

Odisco begon goed aan de wedstrijd en na twee minuten kon Myrthe van Heereveld het 200ste doelpunt in de zaal maken voor Odisco. Helaas was het vertrouwen vandaag ver te zoeken bij de dames en werd er zelfs niet meer gescoord in de eerste helft. Hierdoor moest Odisco gaan rusten met een 2-1 achterstand.

In de rust werd de dames verteld dat ze meer vertrouwen uit moesten gaan stralen dan zou het wel goedkomen vandaag.

Na rust bleef het beeld hetzelfde: Odisco was beter, maar vergat de kansen af te maken. De wedstrijd werd helaas steeds fysieker en het leek soms zelfs meer op rugby dan op korfbal. Na 12 minuten was de stand 3-4 en bleef het spannend. Amber Timmermans viel vervolgens in en Cheryl van Dooren verving de geblesseerde Ingrid van Boxtel. De 2 invallers lieten zien ook als het spannend is de druk aan te kunnen. Odisco scoorde nu op de juiste momenten en kon zo de wedstrijd met 4-6 naar zich toe trekken.

Met een doelsaldo van +108 (205 voor en 97 tegen) en 14 winstpartijen uit 14 wedstrijden is Odisco de terechte kampioen van de zaal. De ploeg gaat zich nu voorbereiden op de tweede helft van de buitencompetitie om daar hetzelfde te gaan doen.