Odisco pakt winst ondanks slecht spel

Sint-Oedenrode - Na een goede voorbereiding op de zaal, waaronder een oefenwedstrijd die met 16-12 van een topklasse-ploeg gewonnen werd, begon Odisco vol goede moed en vertrouwen aan de zaalcompetitie. In Oeffelt werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen VIOS, een voor Odisco onbekende tegenstander.

Odisco begon sterk aan de wedstrijd en na 2 minuten was het al 0-2 via Rachel van de Moosdijk en Meike Leenderts. Hierna zakte het tempo wat weg en leken de dames op halve kracht te spelen. Na 22 minuten was de score 3-6. Doelpunten van Lisa Wouters, Rachel van de Moosdijk, Marlon van Heeswijk en Myrthe van Heereveld. De laatste 8 minuten van de eerste helft zette Odisco aan en kon zo met 4-9 gaan rusten. Doelpunten van Meike Leenderts, Marlon van Heeswijk en Myrthe van Heereveld.

In de rust vertelde de coach dat de dames feller moesten zijn en moesten proberen het niveau van afgelopen donderdag weer te behalen.

Na rust was het spel helaas niet veel beter en had voornamelijk één vak veel moeite met scoren, hierdoor was de tweede helft niet goed en kon VIOS bij blijven. Ook verdedigend werden er onnodige doelpunten weggeven. Odisco kon het gat niet groter maken, maar kwam niet in de problemen door steeds op het juiste moment te scoren. Ondanks dat Odisco niet op topniveau was, wist het de overwinning te behalen met 11-15. Doelpunten van 2x Myrthe van Heereveld, Marlon van Heeswijk, Dorenda van Liempd en 2x Lisa Wouters. De dames van Odisco speelden bij lange na niet naar hun kunnen, maar wonnen de wedstrijd toch vrij gemakkelijk. Aanstaande zondag speelt Odisco om 15:40 thuis tegen BMC uit Berlicum.