Afbeelding

Prima seizoensstart competitieteams Attaque

Sport

Sint-Oedenrode - De voorjaarscompetitie 2017 is afgelopen vrijdag van start gegaan. Voor team 1 en 2 was een overwinning het enige wat zou tellen. Team 3 wist niet zo goed wat het kon verwachten en ging dus voor een acceptabel resultaat.

Attaque 1 trad aan tegen ROTAC '82 1 uit Rossum. Spelers van Attaque 1 zeiden dat deze tegenstanders waarschijnlijk de grootste concurrent zouden worden voor het kampioenschap. Een overwinning was dus niet alleen een prettig begin, maar ook gelijk een eerste tik in de titelstrijd. Menno van Os begon met een overwinning, maar na het verlies in 3 van de 4 wedstrijden daarna stond het vaandelteam halverwege met 2-3 achter. Aan de hand van Leon Schepens die alle 3 zijn wedstrijden won werd ROTAC 1 uiteindelijk met 6-4 aan de kant gezet. Naast de 3 gewonnen partijen van Leon won Menno er nog 2 en Dirk 1. Over 2 weken gaat het team op bezoek bij Smash '73 1 uit Uden.
Attaque 2, dat net als Attaque 1 met niets minder dan een kampioenschap genoegen zal nemen, begon de competitie tegen PJS 2 uit Vught. Van tevoren was nog niet echt duidelijk hoe het team zou presteren. Zowel Peter als Nico hadden de maanden hiervoor weinig gespeeld en dus was de vraag hoe het zou zitten met de vorm. Met de vorm was niet zoveel mis, want ondanks dat de start nog niet geweldig was (3-2 na de eerste 5 partijen), liep het team daarna vrij gemakkelijk weg van hun tegenstander en uiteindelijk werd er met 8-2 gewonnen. Leon Huijberts en Nico Stamps wonnen alle partijen die ze speelden, (3 enkelpartijen pp en een dubbel) en Peter Verhagen won er 1. Over 2 weken speelt Attaque 2 thuis tegen het Tilburgse LUTO 5.

Attaque 3 begon de competitie tegen degradant Taverbo 6 uit Boxtel. Op papier was het team uit Boxtel sterker, maar hier was niks van te zien. Team 3 verweerde zich kranig tegen de mannen van Taverbo en in een zeer gelijkopgaande avond waarbij beide teams af en toe een voorsprong pakten werd het uiteindelijk een zeer verdiend 5-5 gelijkspel. Stefan Kerk was erg goed in vorm en won zijn 3 partijen. Cliff van Driel won er 2 en Bram Marinus kon helaas geen wedstrijd binnen halen. De volgende wedstrijd van team 3 is een uitwedstrijd tegen ASIO 1 uit Haaften.