Afbeelding

Rachel Peters en haar pony Mushu`s Morris derde prijs

Sport

Dit weekend werd er op de buiten terreinen van de Pijnhorst een springconcours voor zowel paarden als pony`s georganiseerd door de Rooijse ruiters. Rachel Peters en haar pony Mushu`s Morris kwamen hier aan de start in de klasse DE/L. In zowel het basis als het barrage parcours bleef deze combinatie foutloos. De snelle tijd was goed voor een derde prijs.

Voor de paarden begon de springwedstrijd al op bevrijdingsdag met de klasse M. Suzan van Gastel en het paard Epke kwamen zagen en overwonnen ook deze week weer. Een eerste prijs voor Suzan en Epke. Thom van Dijck eindigde met zijn paard Cinderella Z in deze klasse met een negende prijs.
In de klasse Z eindigde Mandy Jansen en haar paard Dabrina S na twee foutloze rondes met een
zesde prijs. Thom van Dijck startte in deze klasse zijn paard Don Diablo en eindigde met een zevende prijs. Op vrijdag werden er twee jonge paarden rubrieken verreden. Hier worden de springende paarden en hun ruiters en amazones beoordeeld door juryleden. Een beoordeeld de springtechniek van het paard. Deze punten tellen dubbel. Het andere jurylid beoordeeld de wijze van rijden van de ruiter of amazone. Marwin van de Nieuwenhuijzen stelde in de vijfjarige rubriek een aantal van zijn nieuwe talenten voor. De springtechniek van zijn paard Bloom du Plessis werd beoordeeld met een
8.2. De wijze van rijden met ook met een 8.2. Samen goed voor een tweede prijs. Met zijn andere paard in deze klasse Diarado eindigde hij met een vierde prijs. Noortje Gevers en haar paard Gigi du Rouet eindigde in deze competitie met een vijfde prijs. Bij de vierjarige paarden eindigde Marwin met het paard Capitain Pacha met een eerste prijs en met Cash du Plessis een tweede prijs.
Teun en Bart Kluitmans eindigde met hun paarden Hasan en Hercules met een derde en vierde prijs.
Op vrijdag werd ook nog een L rubriek verreden. Hier eindigde Suzan van Gastel en Enrico du Mesnil met een tweede prijs. Eline Peters en haar paard lieten ook in beide parcoursen alle balken in de lepels liggen en behaalde de vijfde prijs. Op zaterdag werd door de Nijnselse ruiters en amazones weer een stevige greep in de prijzenpot gedaan. In de klasse B eindigde Annette van Engeland en haar paard From England met een vierde prijs. In de klasse L eindigde Suzan van Gastel en haar paard
Enrico du Mesnil met een vijfde prijs. Judith van den Nieuwenhuijzen en Loesje met een zesde prijs en Thom van Dijck en zijn paard Wish me Luck met een achtste prijs.
In de klasse M bevestigde Suzan nogmaals dat zij en Epke een prima team zijn en eindigde nogmaals met een eerste prijs. Met het paard Fergie eindigde ze met een tweede prijs. Op de zesde plaats vinden we Suzan al weer in de prijsuitreiking maar nu met het paard Enrico du Mesnil. Noortje Gevers startte in deze klasse haar paard Diara du Rona Z en eindigde met een zesde prijs.
Marieke Siertsema reide dit weekend af naar Lieshout om daar met het paard Willemijn van eigenaar Toon van Stiphout (ook lid van de Nijnselse ruiters) te startten in de dressuur klasse Z. De jury beoordeelde de proef met 60.6 %. Dit betekent dat het paard nu Z geklasseerd is. Toon was zeer tevreden en glunderde van oor tot oor.