Archief
Archief

Rooise dammer Piet van Erp plaatst zich bij laatste vier

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen maandag 26 oktober werden de wedstrijden verspeeld voor plaatsing bij de laatste vier voor het bekerkampioenschap van Brabant.

Terwijl RDS'ers Harm van der Veen en Martien van Erp zich niet wisten te plaatsen voor de volgende ronde. Ze werden uitgeschakeld door respectievelijk Ties Slagter en Theo van de Hoek. Piet van Erp werd vrijgeloot en stond daarmee direct in de volgende ronde. Piet (rating 877) moest in de volgende ronde op 26 oktober de strijd aanbinden tegen Ton Sprangers (rating 952) van damvereniging Dongen voor een plaats bij de laatste vier. Omdat Piet een rating van meer dan 50 punten minder had dan Ton had hij aan remise voldoende. De druk om te moeten winnen lag bij Ton.

Piet wist gedurende vrijwel de hele wedstrijd het spel in evenwicht te houden. In het eindspel echter leek Ton Sprangers een licht voordeel te krijgen. Uiteindelijk werd de druk om te moeten winnen voor Ton te groot en ondanks het kleine eindspel voordeel slaagde hij niet. Piet wist bekwaam de partij naar remise te loodsen zodat hij verzekerd is van een plaats in de kwartfinale.