In de Beurs was het gezellig en dat kwam ook door de muziek.
In de Beurs was het gezellig en dat kwam ook door de muziek. Foto: Jos van Nunen 2023

Met je hart Sint-Oedenrode en Son en Breugel komen samen

Zorg en Welzijn

Sint-Oedenrode - Nu het de Week van de Eenzaamheid is, is het voor Stichting Met je hart belangrijk om er aandacht aan te geven. In zowel Sint-Oedenrode als Son en Breugel heeft het voet aan de grond. Afgelopen woensdagmiddag hielden ze samen een muziekmiddag in De Beurs gehouden, voor de eigen specifieke doelgroep. Wéér een activiteit om eenzaamheid tegen te gaan. 

Door: Jade van den Berk

De muziekmiddag is een jaarlijks evenement op de agenda. Ouderen mengen zich op deze manier met elkaar en daardoor voelen ze zich hopelijk minder eenzaam. Met een grote opkomst van bijna honderd ouderen zag het eruit als een gezellige boel. 

Githa van de Ven is teamcoördinator van Met je hart Sint-Oedenrode. Ze vertelt over de deelnemers: ‘’Je ziet echt dat de ouderen genieten en er ontstaan ook nieuwe vriendschappen.” De senioren stellen het zeer op prijs dat ze worden betrokken in de activiteiten. Eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem en Met je hart probeert het op te lossen en het meer onder de aandacht te brengen. Ouderen vinden het soms moeilijk om naar een activiteit te gaan. ‘’Het is echt een drempel die ze over moeten, als je al zo lang niet in gezelschap met anderen bent geweest is het lastig om dat ineens weer te doen. Wanneer de ouderen dan toch de drempel over stappen zijn ze vaak heel dankbaar dat ze het toch gedaan hebben.” 

Zo zegt een van de ouderen (die liever anoniem wil blijven) dat zij het ook erg eng vond om zich aan te sluiten. ‘’Toen ik voor de eerste keer mee wilde lunchen en voor de ingang stond, twijfelde ik toch om naar binnen te gaan. Nu zit ik er al ruim anderhalf jaar bij en heb ik een nieuw vriendengroepje gevonden.” Volgens haar en de vrijwilligers kijken de deelnemers er echt naar uit om elke maand wat leuks te doen. De extra aandacht tijdens de Week van de Eenzaamheid is dan ook zeker belangrijk te noemen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding