Bart en Paul (l) voor hun winkel.
Bart en Paul (l) voor hun winkel. Foto: Jeroen van de Sande

Bart en Paul zoeken opvolger(s): ‘Tijd voor een nieuw hoofdstuk’

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Dit is een vertrouwd beeld van de vrienden Bart Passier en Paul van den Biggelaar. Een arm over de schouder, breed lachend en met de borst vooruit. Zo begonnen de mannen zestien jaar geleden een avontuur: een eigen kledingzaak onder de naam Amigos. Inmiddels heet het al enige tijd Amigos en Amigas en Bart en Paul zoeken een opvolger. “Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk”, zeggen de heren. Met trots hebben ze de beslissing gemaakt.

Dat de Rooienaren willen stoppen met Amigos en Amigas wil niet zeggen dat ze uitgeblust zijn, integendeel. “Na zestien jaar barsten we nog van de energie. We staan nog steeds met plezier in de zaak. Maar naast de winkel zijn we een nieuw bedrijf gestart: Amigos safety BV, een bedrijf dat adviseert in klim- en valbeveiliging. Dat gaat heel goed en vergt veel aandacht. Daarom heeft het ons aan het denken gezet. We vinden het tijd voor een nieuw hoofdstuk”, zegt Bart open als altijd. Kort gezegd: de heren gaan op zoek naar nieuw avontuur, “maar we willen onze klanten wel blijven bedienen. Daarom zijn we op zoek naar een waardige opvolger”, voegt Paul er aan toe.

Amigos bouwde in de beginjaren al snel een enorm vast klantenbestand op. Er zijn maar weinig Rooise mannen die er nooit kleding hebben gekocht en ook ontwikkelde de winkel een regionale aantrekkingskracht. Eén van de geheimen van dit succes is het aanstekelijke enthousiasme van de heren. Daarnaast hebben Bart en Paul altijd goed ingekocht door klantenwensen te koppelen aan eigen inzicht en verstand van mode. Ook nu de winkel voor ‘Amigas’ toegankelijk is, is er aan die formule eigenlijk niets veranderd. “We worden nu geholpen door vier geweldige collega’s in de winkel. Zij dragen hetzelfde uit en passen echt bij ons idee van hoe een winkel gerund moet worden”, legt Bart uit.

In 2025 willen Bart en Paul sowieso de wereld van mode achter zich laten. Voor die tijd hopen ze een opvolger gevonden te hebben. Bart: “We bieden een prima bedrijf ter overname aan met een flink klantenbestand, een arsenaal aan merken dat staat als een huis en een goedlopende webshop. Iemand die geïnteresseerd is, zou wat ons betreft een inkoopronde mee kunnen draaien. Ja, eigenlijk is dit het perfecte moment om in te stappen!”

Heb je interesse en wil je daar eens vrijblijvend over praten met Bart en Paul?
Bel dan naar 06-11316069.