Het team van BMN - van Engeland.
Het team van BMN - van Engeland. Foto: Jac Naus

Nieuwe naam, nieuw logo, maar niet alles is veranderd bij BMN - van Engeland

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Sinds afgelopen januari is Van Engeland Groothandel IJzerwaren & Gereedschappen onderdeel geworden van de BMN groep. John en Franka van Engeland hebben na ongeveer dertig jaar de zaak verkocht. Voor de oplettende lezers… er staat inderdaad nog steeds Van Engeland op het pand, maar tegenwoordig staan de letters BMN ervoor. Dat staat voor Bouw Materialen Nederland.

John blijft werkzaam als vestigingsmanager in de ijzerwarenzaak en zal de leiding behouden over zijn vertrouwde team. Franka heeft inmiddels een nieuwe en frisse uitdaging gevonden. Waarom hebben ze deze stap gemaakt? “In onze branche waren we te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Toen BMN ons benaderde om eens na te denken over verkoop, besloten we dat dit het juiste moment was. Het is een schaalvergroting die gunstig is voor deze winkel. We hebben zo de voordelen van een grote keten en we kunnen onze klanten nog meer bieden. Voor de toekomstbestendigheid is dit top”, legt John uit.

Zo’n dertig jaar geleden zette John zijn eerste stappen als ondernemer. Eerst onder de naam Masta ijzerwaren en gereedschappen en vanaf 1998 zelfstandig als Van Engeland Groothandel IJzerwaren en Gereedschappen aan de Handelsweg in Nijnsel. In 2003 is het huidige pand gebouwd op de plek waar het bedrijf nu al jaren is gevestigd. “Omdat ik uit deze branche kwam, groeide ons klantenbestand al direct heel snel. Dat vertrouwen gaf een heel goede basis. We hebben er altijd met ons team keihard aan gewerkt om onze klanten kwaliteit en deskundig advies te bieden”, zegt John.

Op de foto staat het huidige team van BMN - van Engeland. Zij werken iedere dag met passie om de klanten zo goed mogelijk te helpen aan de juiste producten. John heeft dan wel zijn onderneming verkocht, maar… zo geeft hij aan: “Ik vind het belangrijk en prettig om de komende tijd mijn kennis en ervaring te gebruiken om BMN ijzerwaren te ondersteunen. En voor de klant is het ook fijn om vertrouwde gezichten in de zaak te zien.”

Woensdag 8 november wordt de officiële heropening gevierd. Gedurende deze dag zullen er tussen 10.00 en 18.00 uur demonstraties van leveranciers plaatsvinden. Ook zijn er deze dag speciale dagaanbiedingen en prijzen te winnen. Rond 16.00 uur opent (financieel) directeur Patrick Sturkenboom officieel BMN - van Engeland. Klanten en relaties zijn deze dag natuurlijk van harte welkom.