De filmploeg in Breda.
De filmploeg in Breda.

‘Een Oogje op Brabant’ filmt in Rooi

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Omroep Brabant keert terug met een nieuwe serie van het populaire historische programma ‘Een Oogje op Brabant’. Op vrijdag 10 mei zal het productieteam aanwezig zijn in de gemeente Meierijstad om opnames te maken voor de aankomende uitzendingen. De filmcrew zal ’s ochtends van 10.00 tot 12.00 uur op de Markt in Sint-Oedenrode te vinden zijn en ’s middags van circa 13.00 tot 14.30 uur bij de oude CHV-fabriek op de Noordkade in Veghel.

Tijdens de opnames zal er een groot beeldscherm geplaatst worden waarop historische filmbeelden van de gemeente Meierijstad uit de eerste helft van de vorige eeuw tot de jaren 60 getoond worden. Deze beelden zullen scènes bevatten uit Sint-Oedenrode, Veghel, en Schijndel, waaronder dorpsbeelden, religieuze gebeurtenissen, momenten van bevrijding, en koninklijke bezoeken.
Het programma zoekt naar mensen die spontaan blijven staan kijken naar de beelden en die bereid zijn om geïnterviewd te worden over hun kennis van de lokale geschiedenis. Deze opnames zullen bijdragen aan twee speciale afleveringen van ‘Een Oogje op Brabant’, welke op 5 september en 3 oktober uitgezonden zullen worden.
Inwoners van de gemeente Meierijstad en omliggende dorpen zijn van harte uitgenodigd om de filmlocaties te bezoeken en mogelijk deel te nemen aan de opnames. Dit is een unieke kans om een duik te nemen in de rijke historie van de regio en mogelijk zelf op televisie te verschijnen.
De serie zal ook andere gemeenten belichten, zoals Eindhoven, Vught, en het Land van Cuijk. Voor een voorproefje van wat te verwachten, zijn de afleveringen van de vorige serie nog steeds online beschikbaar op de website van Omroep Brabant.