Rhode - Margriet 2 – 0

Roois nieuws
Na het gelijke spel vorige week pakte Rhode de draad weer goed op en won thuis met 2-0 van Margriet. De nummers een, twee en drie verloren allemaal en daarvan kon Rhode dus profiteren, samen met FC Uden, Avanti en Nulandia heeft het nu 29 punten, op een punt gevolgd door Volkel,

Boekel Sport en Venhorst. Rhode speelde weer een prima eerste helft en er kwamen al snel een aantal kansen, o.a. uit een paar 1-2 combinaties, maar de keeper van Margriet wist zich nog staande te houden. Margriet is een voetballende ploeg, maar aanvallend was het een stuk minder dan Rhode, de eerste serieuze kansen kwamen pas na een klein half uur, eerst werd een bal in het zijnet geschoten en vervolgens werd een fraaie aanval goed ingekopt, maar gestopt. Daarna volgden er weer wat kansen voor Rhode en uiteindelijk was het dan in de 43e minuut raak. Een vrije trap leverde nog niets op, maar werd slecht weggewerkt en opgepikt door Pieter Verbruggen die de bal voorzette op Joep van de Mortel die goed was meegelopen en de bal in de hoek schoof, 1-0.
De 2e helft kwam moeizaam op gang. Rhode leek wat minder scherp, maar misschien speelde Margriet ook wel wat agressiever. Veel gebeurde er het eerste half uur niet. In de slotfase was er in de 71e minuut een eerste goed kans voor Margriet, maar doelman Paul van Heesch liet zich niet verrassen. Daarna waren er 2 kansjes voor Rhode die niets opleverden. In de 84e minuut had Rhode geluk toen een schot van Margriet de buitenkant van de paal raakte en 2 minuten later moest Paul van Heesch alweer in actie komen bij een schot onder in de hoek. Maar in de blessuretijd maakte Bas van Kuringen aan alle onzekerheid een eind. Hij werd een meter of 15 over de middenlijn aangespeeld passeerde zijn tegenstander en schoot van zo’n 20-25 meter de bal fraai onder in de hoek, 2-0.
Zondag speelt Rhode de uitwedstrijd tegen FC Uden dat door een beter doelsaldo op de eerste plaats staat. Zondag verloor FC Uden van Avanti en met nog 5 wedstrijden te gaan is de strijd om het kampioenschap ongemeen spannend geworden. Rhode heeft nog een pittig programma en het zou mooi zijn als zondag de eerste hindernis kan worden genomen.