10e Wandelfeest voor Sint-Oedenrode

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Op 3, 4, 5 en 6 juni 2014 kan men in Rooi genieten van mooie wandeltochten tijdens de Avondwandel4daagse. Er zijn 3 afstanden: 5km, 10km of 15km. Deze routes leiden de wandelaars zoveel mogelijk over zand- en veldwegen. Stevige schoenen worden aanbevolen.

Er is ook een rolstoelroute van 6km, over goed begaanbare wegen. Deze route, speciaal gemaakt voor rolstoelen, wandelwagens, rollators en scootmobielen. De scootmobielers dienen zich in een wandeltempo te verplaatsen. Rolstoelers moeten zelf voor duwers zorgen en voor deze helpers is de tocht gratis. Mindervaliden worden hiermee in de gelegenheid gesteld met hun familie deel te nemen aan de Avond 4daagse. Er is door de organisatie geen speciaal invalidentoilet voorzien.
Op de 5km route zijn voor de kinderen nieuwe en interessante puzzelzoektochten uitgezet en zijn er leuke prijzen te winnen.

Feestelijke opening
Op dinsdag 3 juni is het zo ver, de opening van de 10e 4daagse georganiseerd door OLAT. Het startsein voor deze jubileumtochten zal in Boskant gegeven worden door OLAT voorzitter Joop Wesseling.De organisatie heeft voor dit jubileum speciaal haar best gedaan om er mooie dagen van te maken.

Sportief
De Avondwandel 4-daagse is een mooi sportief evenement en een sociaal gebeuren. Iedereen kan op een ontspannen wijze wandelen door de talrijke groene gebieden van de gemeente. Let wel: In sommige gebieden, zoals de Geelders en Vresselse bossen, kunnen de muggen vervelend zijn. Wees op uw hoede. Op de verzorgingsposten van de 10 en 15 kilometer is een flesje DEET en een EHBO doosje beschikbaar. Controle op teken na de tochten wordt ten zeerste aanbevolen.

Starten in Boskant
Het startbureau is geopend vanaf 17.30 uur. Daar zijn 4daagse startkaarten a € 5,- en dagkaarten a € 1,50 te koop. Alleen in Boskant zal; er voor de kaartverkoop voor de rolstoelroute een verkooppunt staan op het terras. Er kan gestart worden tussen 18 uur en 19 uur. Voor de kaartverkoop, routeboekjes en puzzeltochten moet men in Boskant via de zijingang naar de zaal. Iedereen die meewandelt, dient in het bezit te zijn van een startkaart. Na het afstempelen van de startkaart , vanaf 18 uur, mogen de wandelaars vertrekken. De routes zijn voorzien van duidelijke pijlen en daarnaast beschreven in een mooi routeboekje. De gele pijlen zijn voor de gewone afstanden, de oranje pijlen voor de rolstoelroute. Indien er een routewijziging is gelieve dan de pijlen te volgen.

Verzorging
Onderweg staan verzorgingsposten. De grote post, wordt door Albert Heijn Ger Koopman, verzorgt. Hij zal de wandelaars 4 dagen verwennen met een zeer royale en welvoorziene post. Onlangs is middels een intentieverklaring overeengekomen dat de komende vijf jaren AH Ger Koopman zal optreden als hoofdsponsor. De verzorging is inbegrepen bij het startgeld. Gelieve geen rommel achter te laten in de natuur en niets te vernielen. Op de verzorgingsposten en bij de finish kunt u het afval kwijt.

Kom met de fiets!
Om parkeeroverlast te beperken is het raadzaam om met de fiets naar de start te komen. In Boskant kunnen de fietsen geplaatst worden op de fietsenstalling van de basisschool. In Nijnsel rondom de Beckart en in Olland net voorbij D`n Toel op het grasveld. Op de Markt kunnen de fietsen het beste geplaatst worden aan de zuidzijde van de Markt, t.o. de start en finishplek.
De organisatie vraagt aan iedereen om de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Zij worden ingezet voor de veiligheid van alle wandelaars.
Bij problemen onderweg kan men het noodtelefoonnummer in het boekje of het startcafé bellen. Op het startbureau is iedere dag EHBO aanwezig. Voor EHBO hulp onderweg gelieve het noodtelefoonnummer te bellen dat in het routeboekje staat.

De finish
Na 4 dagen lekker wandelen is op vrijdag op de Markt, waar bloemen en medailles worden uitgereikt als beloning voor de geleverde prestaties. De wandelaars komen binnen over een rode loper en via een triomfboog er is muziek aanwezig. Voor iedere wandelaar op vrijdag is er na de finish een verrassing ter ere van de 10e 4daagse. De organisatie roept familie, vrienden en bekenden op om bij de finish aanwezig te zijn en bij te dragen aan de feestelijke inhuldiging van de Avond4daagse deelnemers.