Afbeelding
Foto: Hans van den Wijngaard

Helden van Kien: verruiming openingstijden, geluid aan banden

Politiek

Sint-Oedenrode / Meierijstad – Je zou het een salomonsoordeel kunnen noemen: het besluit dat de gemeenteraad donderdagavond heeft genomen over de bestemmingsplanherziening Helden van Kien aan de Bremhorst 1. 

Ondernemer Rob Jansen van het restaurant had daarom verzocht bij de gemeente, omdat het huidige bestemmingsplan openingstijden tot maximaal 22.00 uur toelaat. De ondernemer heeft behoefte aan een verruiming daarvan om ook gelegenheid te kunnen bieden voor besloten feesten. Enkele omwonenden, verenigd in de groep ‘Tien voor Kien’ zijn daartegen. Ze ervaren geluidsoverlast en hebben daarover regelmatig klachten ingediend.

De gemeenteraad had begrip voor beide partijen. Na veel discussie stemde uiteindelijk een ruime meerderheid in met het collegevoorstel om groen licht te geven voor de bestemmingsplanherziening. Er worden echter wel grenzen gesteld aan de voorgestelde verruiming, en ook aan de geluidsnormen. De gemeenteraad vertrouwde op de toezegging van portefeuillehouder Jan van Burgsteden dat er in de eerstkomende tijd geluidsmetingen gaan plaatsvinden aan de buitenzijde van de voorgevel.