Afbeelding

Wat is de mooiste boom van Rooi?

Natuur

Sint-Oedenrode - Stichting Het Roois Landschap gaat een verkiezing ‘Mooiste boom van Sint-Oedenrode’ organiseren. Deze prijsvraag maakt onderdeel uit van het jubileumprogramma ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Stichting op 27 november.

Alle inwoners worden uitgenodigd de mooiste boom te nomineren, graag met foto maar in ieder geval met een duidelijke omschrijving van de boom en de locatie. Een jury zal op basis van de nominaties een keuzelijst van 10 bomen samenstellen waarop gestemd kan worden. De boom moet vanaf de openbare weg goed zichtbaar zijn.

De winnende boom wordt bekend gemaakt op onze jubileumavond op 27 november en deze boom krijgt een plaquette (“mooiste boom 2023”). Voor de winnaar zorgen wij natuurlijk voor een passende prijs. “Natuurlijk willen wij hier een terugkerend festijn van maken, we denken dat elke twee of drie jaar te gaan organiseren. Alle individuele bomen mogen worden aangemeld op ons mailadres rooislandschap@gmail.com Een aantal mooie bomen is genoemd in het nieuwe boekje “Op ontdekking naar Bijzondere Bomen in Sint-Oedenrode” wat onlangs is gepresenteerd. Exemplaren zijn nog steeds te koop voor € 6,50 bij Bruna, Paulus Gasthuis en op het kantoor van Mooi Rooi”, legt Stichting Het Roois Landschap uit. Vanaf heden tot 15 augustus a.s. kunnen bomen worden aangemeld. Volg het nieuws verder in de media.