Links de pijl van Sjef, rechts van zijn concurrent.
Links de pijl van Sjef, rechts van zijn concurrent.

Sjef van den Berg goud, Rick van den Oever brons

Algemeen

Sint-Oedenrode - In het weekend zijn de Nederlandse kampioenschappen outdoor geschoten in Almere. Namens Ontspanning deden Sjef van den Berg en Kristin Davies mee. Zij schoten allebei op 70 meter.

Sjef wist zich op zaterdag als eerste te plaatsen voor de finales met een score van 674 punten bij de heren recurve. Sjef schoot een sterke wedstrijd en met 6 – 0, 6 – 0, 6 – 2 en 6 – 2 wist hij zich te plaatsen voor de gouden finale op zondag. Daar trof hij een van zijn maten van het Nederlands team. Na een aanvankelijk sterk begin van Sjef kwam de stand nog op 5 – 5, zodat een shoot off de winnaar moest bepalen. De pijl van Sjef viel midden in het blazoen en de pijl van Steve was 'slechts' een goede 10. Hiermee werd Sjef van den Berg voor de vijfde keer op rij Nederlands Kampioen outdoor. Rick van den Oever van Concordia won brons bij de heren. Kristin schoot in de kwalificatie 547 punten en ging als 13e geplaatst door naar de finales bij de dames recurve. In de 8e finale kwam zij net iets tekort en met 0 – 6 eindigde zij op de 9e plaats.
Op zondagochtend waren de mixed team finales. Sjef en Kristin waren 6e geplaatst. In de eerste ronde wisten zij door sterke scores met 6 – 0 van hun tegenstanders uit Heerhugowaard te winnen. In de kwartfinale troffen zij een team uit Rotterdam. Ondanks een sterk optreden en goede series kwamen zij net een puntje tekort en met 1 – 7 eindigden zij op de vijfde plaats.
Op dinsdag hebben de leden van de Rozelaer een wedstijd in de competitie geschoten. De dagwinnaar was Antoon Vervoort met 216 punten. De overige scores: Jan van Bergen 201, Jan van Erp 195, Ron Spijker 165, Antoon Hermes 142 en Joep Verbunt 125.
In het weekend was ook de veldwedstrijd bij Concordia. Dit was tevens het rayonkampioenschap. Er schoten twee schutters van Ontspanning mee: Theo Passier en René van Erp. Theo schiet bij de heren compound masters. Met een score van 393 op zaterdag en 400 op zondag wist hij niet alleen de wedstrijd te winnen, maar werd hij ook rayonkampioen. De score van 400 was ook nog eens genoeg voor een gouden speld.
René schiet bij de heren compound senioren. Zijn scores van 337 op zaterdag en 348 op zondag waren goed genoeg voor een 15e plaats in de wedstrijd en een 5e plaats bij het rayonkampioenschap.
Op maandagavond schieten de Vrienden van Pieter Breugel hun wedstrijden op dinsdagmiddag de Rozelaer. Vrijdagavond is de clubavond van de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij binnen en buiten trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.