Rhode pas laat op dreef

Sint-Oedenrode - Nog één punt had Rhode nodig om zich definitief te handhaven in de 2e klas. Dat lukte tenslotte ook tegen de degradant Nieuwe Woensel, maar de gasten gaven wel goed partij, kwamen ook op voorsprong, maar pas in de slotfase gaven zij de wedstrijd uit handen.

Rhode kreeg al in de 2e minuut een prima kans, Simon v.d. Wetering onderschepte een bal, maar uit een moeilijke hoek kon hij niet scoren.

Rhode begon niet goed aan de wedstrijd, te weinig strijdlust en veel verkeerde passjes. Een slechte uittrap werd door Nieuw Woensel opgevangen in het 16-meter gebracht, waar spits Tom Franse zijn hoek kon uitkiezen 0-1. Nieuw Woensel ging goed door en pas halverwege de 1e helft kreeg Rhode meer controle over de wedstrijd. Er kwamen ook volop goede kansen, o.a. een uit een knappe actie van Tim Stewart die Teun Latijnhouwers in stelling bracht, maar zijn schot ging net naast.

De 2e helft begon zoals de 1e was geëindigd. Rhode meer balbezit en ook weer meer dan voldoende kansen. De eerste kansen kwamen uit voorzetten van Paul Smeets. In de 62e minuut was er een goed schot van Daan van Dinten, gestopt door de keeper, daarna uit de corner nog een schot van Hemke Voets, en uit de volgende corner kopte Tim Stewart de gelijkmaker binnen. Voor trainer Theo van Lieshout was dat het moment om Teun Latijnhouwers te wisselen. Teun speelde 17 jaar geleden voor het eerst in Rhode 1 en gaat daar nu mee stoppen. Rhode kreeg daarna opnieuw voldoende kansen, maar pas in de 89e minuut was het eindelijk zover. Roel Smeets schoot de bal van de hoek van het 16 metergebied op goal en Geert Oerlemans beroerde de bal nog net en de keeper was kansloos, 2-1. In blessuretijd werd het zelfs nog 3-1. Koen vd Zanden die voor rust bij een paar acties geen geluk had liet met een fraaie actie zijn tegenstander en de keeper kansloos.

A.s. zondag wordt het seizoen afgesloten met de uitwedstrijd tegen EVVC uit Vinkel. Voor beide ploegen staat er niets meer op het spel. Bovenin verloor Best Vooruit thuis van Helvoirt en Oirschot Vooruit won EVVC. Helvoirt en Oirschot Vooruit mogen zondag gaan uitmaken wie er kampioen wordt. Bij een gelijkspel en overwinning van Best Vooruit staan deze 3 ploegen gelijk en volgt nog een nacompetitie voor het kampioenschap. Onderin moet de Waalwijkse ploegen gaan uitmaken wie aan de nacompetitie voor degradatie moet gaan deelnamen, beide ploegen hebben 31 punten, maar WSC heeft wel het beste doelsaldo.