Afbeelding

Rhode JO13-2 Kampioenen

Sport

Sint-Oedenrode - Het zou een seizoen van veranderingen worden. Delen van twee E-teams bij elkaar gevoegd om in het seizoen 2016 - 2017 te gaan spelen als een nieuw JO13-2 team (voor de oudere onder ons, dit was vroeger de D2). Voor enkele van de jongens betekende dit de overgang van driekwart veld naar een heel veld, en voor andere zelfs de grote overstap van een half veld naar een heel veld. En dat ook nog eens in een opstelling met 11 spelers met systemen als 4-4-2 of 4-3-3 en die altijd lastige buitenspelregel.

Het zou dus een interessante seizoenshelft worden om te ontdekken in hoeverre de jongens van Rhode JO13-2 met al deze veranderingen om zouden gaan. Tenminste, dat was de veronderstelling aan het begin van het seizoen. Al snel bleek echter al dat je deze generatie van jongens in ieder team kunt zetten en handen vol met veranderingen voor hun voeten kunt gooien. Het maakt ze allemaal niets uit… voetballen is iets wat ze kunnen en het liefst iedere dag doen. Tijdens de eerste wedstrijden werd al snel duidelijk dat deze Rooise jongens nog altijd beschikken over een bovengemiddelde doses aan voetbalkwaliteiten, om nog maar te zwijgen over hun doorzettingsvermogen, conditie en snelheid. Menig team werd tijdens de competitiewedstrijden verslagen of dat ze gewoonweg niet op het veld stonden. De kwaliteit van de aanvallers, het vermogen om de bal snel rond te laten gaan op het middenveld en de koelbloedigheid van de kei harde verdediging leverden de ene na de andere monsteruitslag op.

Toen twee weken geleden ook nog de directe concurrent VOW uit Zijtaart werd verslagen met klinkende cijfers, was het duidelijk… zaterdag 3 december 2016 zou het kampioenschap binnen gehaald worden. Op deze dag was SES uit Langeboom ook geen partij voor deze jongens en werd het kampioenschap met dubbele cijfers binnengehaald.

De jongens van JO13-2 waren echter dit kalenderjaar nog niet klaar. Vanwege ook de klinkende resultaten in het KNVB Bekertoernooi, speelden de jongens afgelopen zaterdag 10 december een knock-out wedstrijd tegen WEC. Na een bloedstollende wedstrijd en winst via strafschoppen, overwinteren de jongens in dit prestigieuze toernooi en gaan ze zeker ook nog voor de KNVB Regiobeker.