Afbeelding

Nieuwe routes op app Natuurlijk! Sint-Oedenrode

Algemeen

Sint-Oedenrode - De app van Natuurlijk! Sint-Oedenrode wordt deze week weer uitgebreid met nieuwe routes. Vrijwilligers hebben in totaal zeven wandel- en fietsroutes gemaakt, foto's geschoten en leuke teksten geproduceerd om de routes te omschrijven. De komende weken kunnen liefhebbers met het mobieltje in de hand op stap om de routes te verkennen.

Dat komt precies op tijd! Het is immers weer volop voorjaar en dus krijgt iedereen zin om te wandelen en te fietsen. De nieuwe routes zijn allemaal opgezet met Boskant als startpunt. Vanaf het informatiepaneel op het Ritaplein. Of het nu gaat om de Bomen-route, de Canidasse-route of de route Hart van de Scheken. Stuk voor stuk zijn het pareltjes en de moeite waard om gezien te hebben.
Heb je de app van Natuurlijk! Sint-Oedenrode al? Ga dan naar 'recreatieve routes' en vind de route die bij je past. Staat de app nog niet op je telefoon? Download hem dan via de app-store van Apple of de Play-store van Android. Het is op een leuke en interactieve manier geniet van de Rooise natuur.
Henk Bouwmans, Rinus van der Heijden en Chris van Hastenberg zijn de mannen die de routes in Boskant hebben samengesteld. Het is de bedoeling dat ook routes in Nijnsel en Olland een plekje in de app krijgen. Hieronder de omschrijving van twee routes.

Bomen-route
Een vermaarde boomkweker in een klein kerkdorpje toont een staaltje van hoogwaardige boomteelttechniek. Als je de omgeving van Boskant nadert, raak je al snel onder de indruk van de zichtbare kennis, het vakmanschap en de specialiteit van dit familiebedrijf: vooral grote bomen en in de meest bijzondere, soms bizarre, vormen gekweekt. In overleg met de eigenaren is een bomenroute langs de verschillende percelen uitgezet, waarbij je van een grote diversiteit aan bomen kunt genieten.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Dergelijke stukjes natuur komt u tegen in deze routes.
Afbeelding