Afbeelding

Zaterdag prijsuitreiking De Rooise Kwis

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op 17 december waren 158 teams, en daarmee ruim 3000 Rooienaren, druk in de weer om alle vragen van de vierde editie van De Rooise Kwis te beantwoorden. De ruim 18000 antwoorden zijn inmiddels nagekeken. Na drie weken van onzekerheid zal zaterdagavond in Zalencentrum de Beurs blijken welk team dit jaar gewonnen heeft. Vorig jaar wist het team "De Knolletjes" de eerste prijs in de wacht te slepen voor "Rooische Zwets" die de eerste twee edities hadden gewonnen.

De gemiddelde scores vallen wat lager uit dan voorgaande jaren, er waren wat minder "google-vragen" opgenomen in de kwis waardoor het automatisch lastiger werd, maar dit geldt voor alle teams.

Om 20:00 uur zal de prijsuitreiking van start gaan. Na een korte terugblik op 19 december zullen de winnaars van de 11 categorieën bekend gemaakt worden. Ook de winnaar van de geheime expeditie en het team met de meest originele kerstkaart mag naar voren om een prijs in ontvangst te nemen voordat uiteindelijk de grote winnaar van De Rooise Kwis bekend gemaakt zal worden. Voor de top 3 liggen weer mooie cheques klaar voor hun goede doelen. In totaal zullen ongeveer 40 teams het podium mogen betreden om een prijs(je) in ontvangst te nemen. Ieder team ontvangt na afloop een rapport met hierop hun resultaten zodat zij precies kunnen zien hoe ze gescoord hebben.

De deuren van De Beurs zijn vanaf 19:00uur geopend, de prijsuitreiking start om 20:00uur. Na afloop van de prijsuitreiking is nog een gezellige feestavond met optreden van het Rooise DJ-duo "Down with a syndrome".