Deze foto werd genomen tijdens Rijsingen Royaal
Deze foto werd genomen tijdens Rijsingen Royaal

Rijsingen ruimt op voor het goede doel

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op zondag 23 oktober houdt buurtschap Oud Rijsingen een gezellige rommelmarkt onder de naam 'Rijsingen ruimt op'. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel.

Op het straatje Rijsingen, nabij de papiercontainer aan de Ollandseweg, wordt het 'Parijsingen' van Rijsingen Royaal nog eens dunnetjes overgedaan. Kramen met tweedehands spullen en eigen gemaakte producten, omlijst door een 'Parijsingse' sfeer. Zo is er een jeu de boules baan en live muziek door accordeon duo Olivia. Aan de kinderen wordt ook gedacht en natuurlijk is er gelegenheid voor een natje, droogje en een praatje 'op de wei'. Ook kan men genieten van een demonstratie bierbrouwen en proeven van een heel speciaal bier, de Rijsingse tort. 

Omdat het buurtschap Oud Rijsingen niet graag alleen feest, zal een deel van de opbrengsten van deze dag geschonken worden aan twee Rooise goede doelen; Wooninitiatief Kamille en hospice Dommelrode. Genoeg redenen om even langs te komen! 'Rijsingen ruimt op!' duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur, toegang is gratis. Parkeren kan deze middag met de auto bij het gildeterrein, Ollandseweg 123, of met de fiets bij de papiercontainer.

www.buurtschapoudrijsingen.nl