Afbeelding

Biljartvereniging Jachtrust 40 jaar

Algemeen

Sint-Oedenrode - Medio 1976, ongeveer deze periode 40 jaar geleden, werd het idee geboren om in café Jachtrust een biljartclub op te richten. Initiatiefnemers in die tijd waren enkele stamgasten in overleg met Thea en Toon van Hamond. De VROLIJKE SPELERS werd de gekozen naam voor de nieuwe biljartvereniging. Voor buurtschap Everse en gedeeltelijk de Coevering was hierdoor weer een evenement toegevoegd aan de verschillende activiteiten die bij Jachtrust reeds van toepassing waren. Immers, kaarten (specifiek rikken) en carnaval vieren waren bezigheden waar door iedereen volop aan werd deelgenomen.

De oprichting van de biljartclub kreeg gestalte met het eerste bestuur waarbij Piet Rovers de voorzitter werd met Piet van Nuland als secretaris en Pieter van Kaathoven de penningmeester. De naam van de vereniging werd in 1989 gewijzigd in biljartvereniging JACHTRUST. Helaas kwam in 2006 Piet Rovers te overlijden en werd Pieter van Kaathoven de nieuwe voorzitter. Gedurende deze periode groeide de club uit naar een ledental van ongeveer 20 leden. Van al deze leden komt een persoon niet uit Rooi .Peer van Zutven (zie foto) woont in Volkel. Voorbije jaar 2015 nam Martien Kluytmans het voorzitterschap over. Overigens is Martien in Rooi beter bekend als prins carnaval Tinus PAP den eerste in 2005.

Gedurende het 40-jarig bestaan heeft men als biljartclub in Rooi vele leuke jaren gekend. Het deelnemen aan de plaatselijke competitie met andere clubs in Rooi is altijd als een sportief evenement ervaren. De onderlinge competitie was en is ook nog steeds een spannende en leuke belevenis. Elk jaar opnieuw heeft de club een eigen kampioen; momenteel is dit Geert v.d. Wetering, die in de finale Martien Vogels nipt versloeg. Het clubhuis is vandaag de dag café van Ouds omdat café restaurant Jachtrust voor de A-50 moest wijken.

Tot slot is gedurende de laatste jaarvergadering een feestcomité in het leven geroepen om het 40-jarig bestaan niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Door een viertal leden zal een bescheiden middag/avond programma worden samengesteld, waar tevens de genodigden ook bij aanwezig zullen zijn. In de maand oktober zal dit festiviteit plaats vinden.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding