Afbeelding

Wandelclub EJOS viert jubileum in Efteling

Algemeen

Sint-Oedenrode - In 2016 bestaat W.S.V. EJOS alweer 50 jaar. Er worden daarom verschillende activiteiten georganiseerd.

Zaterdag 10 september was het tijd voor het jaarlijkse kamp. Waar naar toe? Dat wist niemand, maar er moest wel vroeg verzameld worden op het Mgr. Bekkersplein. Al snel werd duidelijk dat pretpark De Efteling de bestemming was. "Blijven we hier ook slapen?", vroegen de kinderen toen ze stopten bij het Efteling-hotel. Dat was inderdaad zo. Snel werd iedereen ingecheckt. Snel, want het was al half tien en de meute moest het park nog in. In groepjes mochten de kinderen het park in met als doel om rond 13.00 uur samen af te spreken bij de Carrousel om te lunchen.

Eenmaal binnen vlogen de kinderen alle kanten uit, maar om 13:00 uur waren alle kinderen netjes bij de Carrousel waar ze de boterhammen snel opaten en nog een ijsje kregen. Dat ging erg snel, want er was geen tijd te verliezen! Om kwart over vijf moest weer verzameld worden bij De VogelRok, want de koffers moesten nog naar het hotel en er stond een bezoek aan het nieuwe restaurant Bosrijk op het programma.
Ze hebben er lekker gegeten en de kinderen waren lekker rustig. Wat wil je? Ze waren natuurlijk hartstikke moe! Niet dus! Waar haalden ze de energie toch vandaan? Onder begeleiding van 'mama Naomi' liepen de kinderen daarna een half uur richting hotel. Dat wandelen was natuurlijk geen probleem, voor de jeugd van een wandelvereniging,
De tweede dag startte om half 8 met een heerlijk ontbijt, brood, kaas, vlees, ei, melk etc. maar ze hadden ook cakejes, donuts, gebakjes en die vonden gretig aftrek. Sommigen kregen ineens zoveel honger dat ze wel vijf van die zoete dingen op hadden. Als dat maar goed gaat! Na het ontbijt gingen ze weer naar het park om er wederom de hele dag rond te trekken. Om half vijf was het tijd voor friet en frikadellen. Na het eten was het moe maar voldaan richting Rooi.

Een aantal momenten van de kinderen:
- Nomi was blij dat ze op haar hoge hakken in de Baron mocht en toen het armbandje om kreeg dat ze 1,40 meter groot was!
- Jort had thuis op internet meteen zitten kijken voor jongensschoenen, waarmee hij groter wordt, zodat hij ook de 1,40 meter haalt en dus ook De Baron in mag de volgende keer!
- Mara heeft genoten van dit bijzondere en super geweldig kamp. Ze raakt niet uitgepraat over het heerlijke eten. Vooral het ontbijt vond zo lekker; 4 donuts, 1 cakeje, 1 croissant en een roerei!
- Kijk voor de foto's eens op onze website www.wsv-ejos.tk. Of lijkt het je wat om lid te worden? (groep 3 t/m groep 7). Meld je dan aan.