Afbeelding

Groep 8 vliegt uit

Algemeen

Sint-Oedenrode - Al deze kinderen maken volgende maand een volgende stap in hun leven. Aan het basisschooltijdperk is een einde gekomen. DeMooiRooiKrant wenst ze allemaal veel succes op de nieuwe school. Dat doet ook de eigen leerkracht. Zij blikken terug op de bijzondere periode.

De Springplank
'Voor het vierde jaar heb ik groep acht gedraaid. Na vier jaar kan ik concluderen dat elk jaar anders is. Dit jaar is groep acht gaan werken met Snappet, digitale werkboeken. Dat was wennen, maar het wende snel en vrijwel iedereen was enthousiast. Ook hebben we geoefend met IPC, naast normale activiteiten en lessen. Je kunt dus zeggen dat dit jaar weer een enorm druk jaar was. Echt een overgangsjaar tussen het basisonderwijs en het middelbaar onderwijs. Kinderen leren om zelf verantwoordelijk te zijn, eigen keuzes te maken en voor zichzelf op te komen. Daarnaast leren ze leren en komen ze in aanraking met allerlei nieuwe technologieën. En daarbij hoort ook een gezonde dosis puberteit. Deze groep acht is enorm gegroeid. Ze zijn zelfstandiger geworden, hebben zichzelf beter leren kennen, zijn beter gaan samenwerken en heeft vooral heel veel lol met elkaar gehad.
Na de basisschool praat men vaak over de musical, kamp, schoolreis en de uitdaging. Dat waren allemaal geweldige activiteiten, maar mij zal vooral bij blijven hoe deze groep met lagere groepen omging. Wat was het leuk met bijvoorbeeld de kleuters! Ik blijf het bijzonder vinden, dat iedereen elkaar kent en samen speelt. Dat blijft voor mij speciaal.
Lieve groep achters, heel veel succes op jullie nieuwe school. Jullie zijn er klaar voor! Maak vooral veel lol en geniet. Ik hoop dat jullie snel gewend zijn en dat je nog eens binnen komt lopen om te vertellen hoe leuk de nieuwe school is en hoe goed het met je gaat!

Emiel Kroese, leerkracht groep 8

BS Eerschot
Het was een mooi clubje. We zijn begonnen met een mix van kinderen uit twee groepen 7, die samen een groep 8 van 35 kinderen vormden. Eerst was het nog een beetje wennen, maar dat ging vlot voorbij. Het was een groep, die nog een echte groep moest worden. Een groep, die nog naar elkaar moest toegroeien. Een groep die samen wilde werken en plezier wilde maken. Er is hard gewerkt. We hebben ons gericht op individueel presteren en samen met elkaar omgaan. Het ging om elkaar waarderen om wie we zijn en daarvan kunnen genieten. Geleidelijk bloeide er iets moois op en zijn we naar elkaar toegegroeid. Ieder op z'n eigen manier.
Het resultaat is een leuke groep 8, waar de kinderen trots op zichzelf en elkaar mogen zijn. De kinderen hebben genoten van het kamp in Geldrop op het "Uilenest". Er is hard gewerkt om een mooie musical neer te zetten met hulp van vele ouders.  In een van de laatste weken hebben drie meisjes hun verjaardag gevierd in een discobus.
De basisschool is intussen verleden tijd. Het afscheid was mooi.  We hopen dat de kinderen allemaal op een fijne manier terug kunnen denken aan de basisschool. Het voortgezet onderwijs wacht. Ook zijn hier weer veel uitdagingen. Maar we hebben er het volste vertrouwen in dat de kinderen ook daar goed mee om kunnen gaan. Het gaat jullie goed! Bedankt groep 8 voor een leuk jaar.

Meneer Mark, John en Nicky

Sint-Antonius van Padua
Samen met de kinderen van groep 8 van Basisschool Nijnsel heb ik een prachtig jaar gehad. We kenden elkaar nog niet, omdat ik nieuw was op de school. Gelukkig waren we snel aan elkaar gewend! Samen hebben we veel leuke dingen meegemaakt, maar helaas ook een aantal heftige dingen. Hierdoor is de band tussen de kinderen onderling en leraar echter wel erg sterk geworden en gaan we elkaar enorm missen.
We hebben dit jaar hard gewerkt om een mooie gemiddelde score te halen bij de Eindcito, dit is zeker gelukt, want met de uitslag waren we zeer tevreden! Alle energie die we gestoken hebben in rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen maken we nu dubbel en dwars goed door het oefenen en uiteindelijk opvoeren van onze musical 'Herrie op 't Eiland'.
Ook de verhalen over de Griekse mythologie, grappen over pizza en sushi, kinderen die teveel op hun meester lijken, stiekem briefjes schrijven en denken dat de meester het niet ziet, stiekem roddelen en denken dat de meester het niet hoort, staarwedstrijden, boerderijbezoeken en natuurlijk het schoolkamp waren geweldige dingen van dit schooljaar. Ook het moment waarop één van onze leerlingen de Peaceposter-wedstrijd wist te winnen, en de enthousiaste 'Nènzelse' aanmoedigingen daarbij, was echt te gek!

Al met al een jaar wat ik als leraar nooit meer zal vergeten! Groep 8, jullie waren fantastisch! Houdoe!

Steven Gevers

Afbeelding
Afbeelding