Afbeelding

TV Nijnsel houdt eerste Vossius T.V. Nijnsel Open

Algemeen

Nijnsel - Tennisvereniging Nijnsel bestaat alweer ruim vijftien jaar. Zeker de laatste jaren hebben het bestuur en de verschillende commissies gezegd dat zij graag een 'Nijnsel Open' willen organiseren. Dit jaar is het dan zover. Vanaf vrijdag 23 september tot en met zondag 2 oktober vindt op het tennispark aan de Eimbert de 'Vossius T.V. Nijnsel Open' plaats.

"Vorig jaar hebben we de knoop definitief doorgehakt: in 2016 houden we ons eerste T.V. Nijnsel Open", zegt Harrie Taks. "We zijn met zo'n tweehonderdvijftig leden en drie banen weliswaar een kleine vereniging, maar we zijn er zeker van dat dit een heel gezellig toernooi wordt". Alita van de Koevering vult Harrie aan: "we zijn inderdaad een kleine vereniging, maar wel een hele gezellige. Bovendien hebben we met drie banen natuurlijk ook een enorm voordeel op verenigingen met veel banen, want vanuit ons paviljoen en vanaf het verwarmde terras, kun je alle banen in één oogopslag overzien. Dat heeft toch ook zijn charmes. Maar, met drie banen is het natuurlijk wel behoorlijk puzzelen om de indeling voor het toernooi voor elkaar te krijgen. Daarom hebben we alleen dubbelspel op het programma staan".

Het 'Vossius T.V. Nijnsel Open' is, zoals de naam al zegt een open tennistoernooi en daarom kan iedereen zich inschrijven. "We zijn al vele jaren bij veel verenigingen in de regio te gast op hun open toernooien. Mede daarom wilden we zelf graag ook eens een eigen toernooi houden. Daarmee kunnen we de andere verenigingen ook eens bij ons ontvangen", zegt voorzitter René van den Elsen. "Met de komst van dit toernooi is het dan zover. We hebben dan ook al een redelijk aantal inschrijvingen. Zowel van eigen leden, maar er hebben zich ook al verschillende mensen van andere verenigingen ingeschreven". "We zijn blij dat we een groot aantal actieve leden hebben die zich nu al en ook in de komende weken volop inzetten om het toernooi te laten slagen. Maar naast die leden zijn we natuurlijk ook erg afhankelijk van sponsorenen niet alleen voor dit Open toernooi", vervolgt Van den Elsen. "Daarom willen we graag de naam van dit toernooi koppelen aan één van de trouwe baansponsoren, dit jaar is dat Vossius uit Nijnsel".

Directeur Peter Voss zegt daarover: "De meeste mensen kennen ons al heel lang als Baderie Voss, maar we zijn ook al een aantal jaren actief als leverancier van keukens. Met ons totaalconcept Vossius, richten wij ons op zowel badkamers, sanitair en keukens. Alle werkzaamheden van ontwerp tot en met uitvoering verrichten wij in eigen beheer. Op die manier hoeft de klant niet ook nog eens van alles met een loodgieter, tegelzetter en stukadoor te regelen. Vossius ontzorgt de klant bij de installatie van een nieuwe badkamer of keuken".

Deelname aan het toernooi staat open voor iedereen van zeventien jaar en ouder. Er wordt gespeeld in gemengd, heren en dames dubbel. Het inschrijfgeld bedraagt 8,= euro per onderdeel en aanmelden kan via www.toernooi.nl tot en met 12 september. De doordeweekse wedstrijden beginnen om 18.00 uur. Vossius geeft alle deelnemers aan het toernooi, die voor 2017 een nieuwe keuken kopen, een cadeau ter waarde van driehonderd euro.