Afbeelding

Dreigend tekort aan seniorenwoningen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Er dreigt een nijpend tekort aan seniorenwoningen en dit gaat ook Rooi en straks Meierijstad aan. Ruim de helft van (53%) van de gemeenten verwacht in 2020 niet over voldoende geschikte huisvesting voor senioren te beschikken. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Ipso Facto, Ouderenorganisatie ABNO en het ministerie van Binnenlandse zaken.

Meierijstad
Het aantal senioren in Meierijstad stijgt evenredig door de naoorlogse geboortegolf en de toenemende gemiddelde levensverwachting. De bevolkings- en woningbehoefte prognose Noord-Brabant geeft aan, dat Meierijstad in 2020, 80.420 inwoners telt waarvan 35.080 (43,6%) senioren. In 2025 mag Meierijstad rekenen op 81.500 inwoners waarvan 36.870 (45,2%) senioren. Een groeiende groep inwoners om serieus mee rekening te houden.

Woningbehoefte
De ABNO schat dat het landelijk nu al gaat om zo'n 60.000 seniorenwoningen en verwacht dat dit tekort gezien de toenemende vergrijzing over 10 jaar verdrievoudigd. Een vertegenwoordiger van het ouderenbond stelt: ,, we sluiten nu de verzorgingstehuizen, maar als er niet snel meer woningen worden bijgebouwd en of aangepast, kunnen die hun deuren straks weer openen." Om deze ontwikkeling voort te blijven dient bij vele gemeenten de cultuuromslag nog plaats te vinden.

Op de website www.begijnhofrooi.nl vind u meer informatie over dit onderwerp.