Er werd druk gewerkt in het Damiaancentrum.
Er werd druk gewerkt in het Damiaancentrum.

Zomerschool enthousiast van start

Algemeen

Sint-Oedenrode - Ondanks het natte weer is de Zomerschool weer van start gegaan. Taalwerkplaats werkt hierbij samen met het Damiaancentrum. Iedere dag zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. Gezelligheid en leuke activiteiten zijn het belangrijkste en dinsdag werd meteen goed van start gegaan.

De deelnemers druppelen binnen terwijl iedereen van zijn of haar kopje koffie, thee of glaasje ranja geniet. Met een koekje natuurlijk. De kinderen gaan braaf op de stoel zitten en luisteren naar de uitleg van de dag. Er wordt deze dag gewerkt met fimoklei, Nederlandse les gegeven, er is een verhalentafel en er is een workshop theater. De vrijwilligers zijn enthousiast en de deelnemers ook. Dat gaat gegarandeerd goed komen.

Met de fimoklei wordt een pen bekleed. De mooie kleuren van de klei worden door elkaar gehusseld waardoor iedereen zijn of haar eigen, unieke pen kan maken. Abdul is druk bezig met het bekleden van zijn pen. Hij gaat volgend jaar al naar groep vier en vindt het leuk om te knutselen samen met zijn zusjes en klasgenootje. Niet alleen de kinderen genieten zichtbaar. Ook de volwassenen zijn druk bezig hun pen er zo mooi mogelijk uit te laten zien.
In een lokaal verderop zijn ze bezig met het geven van Nederlandse les. Twee mannen uit Eritrea zijn druk aan het oefenen met de soms moeilijke Nederlandse woorden en zinnen. Door middel van muziek en herhaling weten zij zichzelf voor te stellen en kunnen zij lachend de les volgen.
Na het kleien is het tijd voor een korte pauze. Rand heeft nog wat klei over en schrijft haar naam in het Nederlands en in het Arabisch. "Gek hé, de ene keer moet het van links naar rechts en de andere keer van rechts naar links", zegt ze lachend. De kinderen zijn duidelijk enthousiast en komen zeker vaker terug deze zomer. 
Zomerschool is er op dinsdag, woensdag en donderdag tot en met 18 augustus. Kom gerust eens een kijkje nemen in het Damiaancentrum, Schijndelseweg 46. De kosten zijn € 1,50 per volwassenen. Kinderen zijn gratis welkom onder begeleiding van een volwassene.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding