Afbeelding

Een dagje uit bij Kinderboerderij Kienehoeve

Algemeen

Sint-Oedenrode - Spelenderwijs de dierenwereld leren kennen is voor veel kinderen een leuke manier om de dag door te komen. Dat merken de vrijwilligers van Kinderboerderij Kienehoeve maar al te goed. Zij organiseren door het jaar heen allerlei activiteiten die gratis toegankelijk zijn. Hele gezinnen en families komen hier elk jaar weer op af en maken er een gezellig dagje uit van. Maar wat is er nu eigenlijk in de lange zomervakantie te doen?

Op de kinderboerderij werkt een vast team van zo'n 20 tot 25 vrijwilligers elke week weer erg hard om alles draaiende te houden. ''Er zijn geen speciale vakantiehulpen of iets dergelijks'' laat vrijwilligster Liesbeth van Oss weten. ''We zijn natuurlijk wel altijd op zoek naar mensen om ons team te versterken.'' Stichting Dichterbij draagt ook hun steentje bij aan het onderhouden van de boerderij. Doordeweeks helpen een aantal mensen met een verstandelijke beperking mee aan het onderhouden van de kinderboerderij. Ze voeren de dieren of houden bijvoorbeeld het terrein en de hokken schoon. 

''Normaal zijn we op woensdag en zondag open. In de zomer van 13:30 uur tot 17:00 uur en in de winter van 13:30 uur tot 16:00 uur'', vertelt Van Oss. ''In de schoolvakanties zijn we elke dag op deze tijden open, behalve op zaterdag.'' Op de boerderij zijn verschillende dieren te vinden, zoals varkens, pauwen, geiten en konijnen. Volgens Liesbeth is de zogenaamde 'knuffelbak' één van de grootste trekpleisters van de boerderij. ''Daar komen zoveel kinderen op af. Allemaal willen ze even een klein konijntje vasthouden en aaien'', lacht Van Oss. Ook de oude tractor in het open verblijf is iets waar elk kind graag mee wil spelen. Iedereen wil toch even weten hoe dat is en dat wordt graag vastgelegd door de ouders of opa's en oma's. 

Wat activiteiten betreft is er het hele jaar door wat te doen op de boerderij in het park. ''Nu in de zomervakantie hebben we afgelopen 17 juli de activiteit 'spelend het boerderijleven ontdekken' georganiseerd'', zegt Liesbeth. Tijdens deze dag konden de kinderen verschillende spelletjes doen, waardoor ze niet alleen een leuke, maar ook een leerzame middag hadden. Net na de zomervakantie, op 11 september, kunnen kinderen zelf broodjes komen bakken met iets lekkers erbij. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding