Natuurlijk zijn de cliënten erg blij met de bakfiets
Natuurlijk zijn de cliënten erg blij met de bakfiets

Kinderboerderij neemt bakfiets in gebruik

Algemeen

Sint-Oedenrode - Enkele cliënten van de kinderboerderij hebben de afgelopen periode hard gewerkt en goed geleerd hoe ze een bakfiets moeten besturen. Daarnaast ook hoe ze zich in het verkeer moeten gedragen. Dit alles door middel van een heuse "cursus bakfiets rijden" welke gegeven is door kinderboerderijvrijwilliger Peter Hendriks.

Er werken dertien cliënten van Dichterbij op Kinderboerderij Kienehoeve in Sint Oedenrode. Ze zorgen voor de dieren en hun omgeving en participeren op verschillende manieren binnen het "Rooise" en daarbuiten. Er stelde zich een sponsor beschikbaar voor een vervoersmiddel op de kinderboerderij en in overleg met de cliënten werd uiteindelijk gekozen voor een bakfiets.

Allereerst is duidelijk geworden dat het "bakfietsen in het verkeer" alleen met begeleiding erbij mag gebeuren. Dichterbij en de kinderboerderij hebben daar toestemming voor gekregen van de betreffende ouders/verwanten/contactpersonen. Er zijn al verschillende ritjes naar verzorgingstehuis Odendael of naar de lokale winkels geweest. De cliënten en de begeleiding is hierover super tevreden. Na de vakantie gaan ze bekijken of ze ook met deze mensen met de bakfiets het vuil in het park kunnen gaan ophalen. Hiervoor zal ook weer een speciale cursus worden georganiseerd. Ook zal degene die op de bakfiets fietst in het park een zwemdiploma in bezit moeten hebben, omdat ze in het park langs waterpartijen rijden. Er zijn inmiddels al twee "try-outs" gehouden met twee cliënten en zowel de begeleiding als de cliënten zijn nu al tevreden met het resultaat. Weer een leuk initiatief van de cliënten van Kinderboerderij Kienehoeve voor de Rooise gemeenschap.