Afbeelding

Inwoners zijn de ogen en oren van de politie

Algemeen

Sint-Oedenrode - Inbraken, diefstal en vandalisme kunnen vaak voorkomen worden door inwoners van de wijk. Zij zijn namelijk de ogen en de oren van de politie en herkennen het beste dingen die anders zijn dan normaal. Het BuurtInformatieNetwerk, kortweg BIN, is een initiatief waarbij burgers en de politie elkaar kunnen helpen bij het voorkomen van criminaliteit.

"Nee, het is zeker niet de bedoeling dat burgers zelf boeven gaan vangen", zegt wijkagent Frans van Rozendaal. "Als mensen vreemde of opvallende dingen zien, waarvan zij denken  dat er iets niet klopt, kunnen zijn het beste met 112 bellen. Dan komen wij er zo snel mogelijk aan".

Dat maakt de tongen los. "Als je de politie belt, dan komen ze toch niet en als ze wel komen is het veel te laat", vertellen enkele aanwezigen. Frans van Rozendaal wil en kan het niet ontkennen, dat door de bezuinigingen bij de politie, niet direct op elke melding gereageerd kan worden. "Maar", zo verzekert de Rooise wijkagent, "gelukkig zijn er ook veel gevallen waar we wel direct kunnen komen. Als u niet belt dan is het zeker dat we niet komen".

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding