Deze foto is genomen tijdens de dorpsraadvergadering van 5 juli 2016. Helaas waren niet alle leden aanwezig en ontbreken zij op deze foto. Vlnr: Toon vd Wijst, Frans Mabesoone, Bas vd Weideven, René Voss, Martijn vd Brand, Frans van Acht, Marjon Hoppenbrouwers, Mark de Vries.
Deze foto is genomen tijdens de dorpsraadvergadering van 5 juli 2016. Helaas waren niet alle leden aanwezig en ontbreken zij op deze foto. Vlnr: Toon vd Wijst, Frans Mabesoone, Bas vd Weideven, René Voss, Martijn vd Brand, Frans van Acht, Marjon Hoppenbrouwers, Mark de Vries.

Enquêtes voor inwoners Nijnsel

Algemeen

Nijnsel - Een dorpsraad, is er die in Nijnsel? Jazeker, hoe denk je anders dat het onderhoud aan de speeltuinen, het opzetten van het eetpunt, de verhalentafel en natuurlijk de herinrichting van het Beckartplein en processiepark zijn gerealiseerd? En dit is slechts een kleine greep uit de activiteiten van de dorpsraad. In totaal zijn er zo'n veertig vrijwilligers betrokken bij de activiteiten van de dorpsraad. Het volgende belangrijke actiepunt is een enquête voor de inwoners van het kerkdorp.

Al vele jaren is er in Nijnsel een dorpsraad actief met als doel de belangen van de inwoners en verenigen uit Nijnsel te behartigen. Gelukkig weten veel dorpsgenoten de weg naar de dorpsraad al goed te vinden, maar aan de andere kant is er ook ruimte om meer bekendheid te geven aan de activiteiten van de dorpsraad. Voor een dorpsraad is het van essentieel belang dat er voldoende ruggespraak is met haar inwoners en belanghebbenden. In Nijnsel is dit niet anders en daarom zal de dorpsraad Nijnsel in de komende periode ook extra aandacht geven aan het verhogen van haar zichtbaarheid. Uiteraard zal er hierbij gebruik worden gemaakt van diverse media en social media. Naast deze indirecte communicatie wil de dorpsraad eveneens graag direct in contact komen met haar achterban. In eerste instantie is er gedacht aan een referendum, maar uiteindelijk is er gekozen voor een enquête. Om representatief gebruik te kunnen maken van een enquête dienen er voldoende mensen deel te nemen aan een onderzoek. De raad heeft echter niet van iedereen een e-mail adres. Om toch snel tot een brede basis te komen, heeft de dorpsraad besloten om haar inwoners via de verschillende verenigingen te benaderen. Daarnaast zullen ook de directe belangstellenden van de dorpsraad een uitnodiging krijgen om deel te nemen aan de enquêtes. Uiteindelijk is een ieder van harte uitgenodigd om mee te doen.

Het is niet de bedoeling van de dorpsraad om de deelnemers aan de enquête zwaar te belasten en daarom zal het aantal enquêtes tot maximaal twee per jaar beperkt blijven. Uiteraard wordt iedereen uitgenodigd om mee te denken over de verschillende onderwerpen. De eerste enquête is inmiddels vrijwel klaar en zal gaan over de woonwensen die spelen in Nijnsel. Deze enquête zal voor eind juli gelanceerd worden. Mocht u voor eind juli geen uitnodiging ontvangen hebben en wilt u wel graag deelnemen? Stuur dan even een email naar de dorpsraad (info@dorpsraadnijnsel.nl) en u wordt dan zo spoedig mogelijk uitgenodigd voor de enquête!

Meer informatie betreffende de dorpsraad van Nijnsel kunt u vinden op de website www.dorpsraadnijnsel.nl