Afbeelding

Afscheid juffrouw Truus en juffrouw Annette

Algemeen

Sint-Oedenrode - Woensdag 13 juli is de dag dat juffrouw Truus de Koning- van de Rijt en Juffrouw Annette Lathouwers-Voets officieel afscheid gaan nemen van basisschool Sint Antonius van Padua in Nijnsel. Na een lange en glansrijke carrière hebben zij besloten dat het mooi geweest is.

Truus heeft bijna 40 jaar in het onderwijs gewerkt, waarvan ruim 32 jaar op basisschool Sint Antonius van Padua. In die jaren heeft zij zich gespecialiseerd in het jonge kind. Na een groot aantal jaren met de kleuters in groep 1/2 te hebben gewerkt, heeft Truus op een gegeven moment de overstap gemaakt naar groep 3 waar zij de laatste jaren met hart en ziel gewerkt heeft. De kinderen kwamen bij Truus altijd op de eerste plaats. Daaruit haalde zij de grootse inspiratie en dit leverde haar dan ook veel energie en werkplezier op.

Annette is dit jaar 25 jaar werkzaam in het onderwijs, waarvan bijna 18 jaar op basisschool Sint Antonius van Padua. Annette is een leerkracht die altijd breed inzetbaar is geweest. Het laatste jaar werkte zij in groep 3, het jaar daarvoor in groep 4 en twee jaar geleden stond zij nog in groep 8. Om maar wat voorbeelden te noemen. Een duizendpoot dus! Annette was een zeer gedreven leerkracht. In ruim 25 jaar onderwijs kom je veel veranderingen tegen. Door steeds aan te haken bij die nieuwe ontwikkelingen is Annette altijd "bij de tijd" gebleven.

Dat beide dames een groot hart voor kinderen hebben wordt nog eens extra duidelijk door de manier van afscheid nemen die zij gekozen hebben. Al weken zijn Truus en Annette bezig om een groots theater spektakel te organiseren voor alle kinderen van de school. Woensdag 13 juli zijn de kinderen de gehele ochtend bezig met allerlei theater workshops. De ochtend zal worden afgesloten met een grote theateruitvoering op de speelplaats. Hierbij worden alle ouders van harte uitgenodigd. De voorstelling zal starten om 12.00 uur. Na afloop, om 12.30 uur, zal er gelegenheid zijn voor alle ouders van de school om op informele wijze, onder het genot van een kop koffie, de hand te schudden en persoonlijk afscheid te nemen.