Afbeelding

Steunpunt Vrijwilligerswerk zoekt vrijwilligers

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij is steeds op zoek naar vrijwilligers voor uiteenlopende vragen in Schijndel en Sint-Oedenrode. Op de website www.welzijndemeierij.nl wordt een vacatureaanbod gepresenteerd waar allerhande vacatures te vinden zijn in uw eigen omgeving.

Basisschool Centrum Sint-Oedenrode is op zoek naar vrijwillig(st)ers voor de tussenschoolse opvang. Vereisten zijn dat je kunt omgaan met kinderen in de leeftijdscategorie tussen de 4 en 12 jaar en dat je kunt samenwerken in teamverband. Het gaat om één of twee keer per week een overblijfmoment voor circa 1 ½ uur per keer. (vacaturenummer 16420)
Het Platform Tolerantie zoekt een vrijwilliger die hun website wil beheren en bij wil houden over zaken die vanuit het Platform kenbaar worden gemaakt. Werktijden zijn flexibel en afhankelijk van de inbreng van het Platform. Bezorgt u deze website een frisse en nieuwe uitstraling? (vacaturenummer 16787)
Een mevrouw vraagt ondersteuning bij haar zelfstandigheid. Wilt u haar 1 of twee keer per maand bezoeken? Het gaat bijvoorbeeld om zaken als welke boodschappen er gedaan moeten worden en of er medicijnen bijbesteld moeten worden. (vacaturenummer 16807)
Een of twee keer per jaar brengen vrijwilligers een huisbezoek bij mensen die gebruikmaken van sociale alarmering. Tijdens dit bezoek worden de gegevens van de contactpersonen gecontroleerd en wordt er een proefalarm gemaakt. Wat erg belangrijk is tijdens dit huisbezoek is het oppikken van signalen, bijvoorbeeld over eenzaamheid of andere problemen. Komt u de bezoekgroep versterken? Een fijn detail van dit werk is dat u zelf plant, wanneer u op bezoek gaat. (vacaturenummer 14701. Voor aanmelding of info: 073 – 5441400) of vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl.