Afbeelding

Tentoonstelling theepotten op de verzamelbeurs

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op zondag 26 juni organiseert de afdeling Oost-Brabant van 'De Verzamelaar' een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in gemeenschapshuis 'De Brink' in Eerde. Deze keer houdt Hennie Bosselaar uit Boskant een tentoonstelling met haar verzameling theepotten.

Sinds ongeveer 2004 verzamelt Hennie Bosselaar theepotten. Ze vond ze leuk om in haar keuken neer te zetten, dat zag er zo gezellig uit. In eerste instantie verzamelde ze vooral Engelse theepotten, bijvoorbeeld in de vorm van een cottage, een konijn, poesjes of iets dergelijks.

In 2006 kocht ze haar eerste Disney theepot. Ze besloot toen haar hele verzameling te veranderen en alleen nog maar Disney theepotten te verzamelen. De hele collectie Engelse theepotten bracht ze naar haar moeder en sinds die tijd staan ze bij haar moeder in de keuken. Ze heeft er een leuk randje voor, waar ze allemaal op passen. Ze ging op internet op zoek naar meer Disney theepotten, maar het viel niet mee om haar verzameling uit te breiden. De theepotten van Disney zijn erg duur, zelfs tweedehands. De theepotten moeten van aardewerk of porselein zijn en ze mogen niet gebruikt zijn. Ze heeft inmiddels wel een paar theepotten dubbel om eventueel mee te ruilen. Ook verzamelt ze peper en zoutstelletjes van Disney.

Als u deze tentoonstelling eens wilt zien, of als u nog iets leuks heeft voor Hennie, kom dan eens een kijkje nemen op de verzamelbeurs. Neem ook eens een kijkje op www.EveryOneWeb.com/verzamelbeurs, als u meer wilt lezen over deze verzameling of de verzamelbeurs. Op deze site staat een uitgebreid verhaal over deze verzameling. De ruilbeurs wordt gehouden op zondag 26 juni van 09.00 tot 12.00 uur in gemeenschapshuis 'De Brink' aan het Sint Antoniusplein 7 in Eerde.

Tijdens deze verzamelbeurs is er van alles te ruilen, o.a. van supermarktacties zoals de Angry Birds en de voetbalplaatjes van Plus, de Dinoplaatjes van AH, enzovoorts, maar ook voor ansichtkaarten, lucifermerken, markclips, munten, bidprentjes, jokers, pins, postzegels, speelkaarten, pennen, sigarenbanden, suikerzakjes, sleutelhangers, stripboeken, speldjes, theezakjes, winkelwagenmunten en nog veel meer kunt u op de verzamelbeurs goed slagen.