Afbeelding

Oranjevereniging zegt 'Sint-Oedenrode, geweldig bedankt'

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vorige week woensdag vierden we in Sint-Oedenrode, ondanks de slechte weersomstandigheden, de 49e verjaardag van Koning Willem Alexander.

Koningsdag 2016 ligt inmiddels alweer een week achter ons en alles is weer opgeruimd, de terrasjes zijn weer schoongeveegd en de straten en het kerkplein zijn weer leeg. Niets herinnert ons nog aan Koningsdag dat hier heeft plaatsgevonden………of misschien toch ook weer wel? Wat opviel was natuurlijk het weer. Nog nooit is er door iedereen zo vaak op het mobieltje gekeken naar de weersvooruitzichten, ook door de Oranjevereniging.

Op maandagochtend, voorafgaande aan Koningsdag, zijn we nog snel met het hele bestuur bij elkaar gekomen voor een crisisoverleg. Na rijp beraad wordt er besloten om toch door te gaan met hetgeen waar we maanden aan gewerkt hadden. We blijven optimistisch en laten ons door een enkel buitje niet uit het veld slaan. Gelukkig kregen we de medewerking van de winkeliers en de horeca die vertrouwen hadden in onze beslissing. Hierdoor werd het toch nog heel gezellig in het centrum van Sint-Oedenrode. Om klokslag 10.00 uur openden burgemeester Maas (voor de laatste keer) en de voorzitter van de Oranjevereniging Peter de Koning de feestelijkheden. De Ollandse Dorpskapel speelde het Wilhelmus en vertrok samen met de kinderen met hun versierde fietsen richting Odendael waar voor het eerst met heel veel succes het drukbezochte Oranje Brunch Concert plaatsvond. Op het Kerkplein stonden sfeervolle overkappingen en voldoende parasols, die af en toe dienst deden als paraplu's, om tijdens dat enkele buitje te kunnen schuilen. The Dutch Show Company trok zich gelukkig niets aan van het weer en zong hun repertoire en entertainden de moedige bezoekers vanaf de prachtig versierde podiumwagen die beschikbaar was gesteld door de Fa. Van Deursen. De diverse dansgroepen o.l.v. Neeltje van Kasteren dansten dat het een lieve lust was en alsof het zo moest zijn bleef het in die tijd mooi droog. Ook bij de gratis schminkkraam van Connie Simons was het de hele middag hard werken. En natuurlijk niet te vergeten de twee lakeien van De Koning die de hele dag aanwezig waren en de prijzen uitreikten voor de mooist geknutselde koningskroon.
En dan nog een héél groot compliment aan alle kraamdames- en heren die ondanks het geringere bezoekersaantal de kou en regen trotseerden en desondanks toch op dinsdagavond tijdens de Vrijmarkt en op Koningsdag de speelgoedmarkt, hun kramen bleven bemannen.
Maar dan komt er een tijd van stoppen, want alles moet ook nog opgeruimd worden. Gelukkig hadden de mensen van Odisco uit Olland nog voldoende energie over en zij hadden in een mum van tijd alle kramen weer afgebroken en weer op de aanhangwagens liggen. En zo hebben we toch nog héél veel mooie herinneringen aan Koningsdag 2016. Lieve mensen van Sint-Oedenrode, rest ons alleen nog jullie allemaal te bedanken voor de geweldige manier waarop jullie er toe hebben bijgedragen, op welke manier dan ook, om Koningsdag 2016 tot een grandioos succes te maken. Graag tot volgend jaar.

Namens de Oranjevereniging,
Will van der Linden