Afbeelding

Programma Koningsnacht en Koningsdag in Rooi

Algemeen

Sint-Oedenrode – Zoals ieder jaar is er ook dit jaar rondom Koningsdag weer van alles te doen in Sint-Oedenrode. Bij deze een overzicht…

Op dinsdag 26 april Vanaf 19.00 uur tot 01.00 uur op verschillende podia in het Centrum optredens van diverse muziekgezelschappen. Van 19.00 uur tot 23.00 uur Vrijmarkt met verlichte marktkramen door het Centrum van Rooi met vanaf 19.00 uur volop muziek op de diverse podia. Voor het huren van een overdekte marktkraam voor de Vrijmarkt à € 12,50 kunt u terecht op het VVV kantoor. (Alleen voor particulieren en verenigingen, dus niet voor handelaren)

Woensdag 27 april: KONINGSDAG
10.00 uur
     Burgemeester Maas opent officieel Koningsdag d.m.v. de vlag te hijsen en een toespraak te houden voor het Kerkplein. De Ollandse Dorpskapel zal het Wilhelmus spelen.

10.30 uur     De kramen voor de Kinder-Speelgoedmarkt kunnen ingericht worden. Op hetzelfde tijdstip vindt ook de start plaats van de versierde fietstocht voor kinderen en voor hun opa's en oma's. Ze worden muzikaal begeleid tot aan Odendael door de Ollandse Dorpskapel. Meteen daarna volgt de prijsuitreiking vóór het Kerkplein.

10.45 uur     Officiële opening van Koningsdag 2015 op Odendael door de voorzitter van de Oranje Vereniging, Peter de Koning. Gezamenlijk wordt daar het Wilhelmus gezongen m.m.v. de Ollandse Dorpskapel.

11.00 uur     Aanvang Oranje Brunch-Concert in de grote zaal van Odendael m.m.v. de Ollandse Dorpskapel. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur kunnen de kinderen hun zelfgemaakte Koningskronen inleveren bij de kraam van de Oranjevereniging.

11.30 uur     Ontvangst gedecoreerden op kasteel Henkenshage door Burgemeester Peter Maas. Tegelijkertijd zal door de winnaar of winnares van de mooist versierde fiets het officiële  startsein worden gegeven van de Kinder-Speelgoedmarkt. Op de Markt vóór AH staan 2 springkussens opgesteld voor de kinderen. Dus springen, plezier maken en duikelen maar.

12.00 uur     Grime-kunstenares Connie Simons staat van 12.00 uur tot 17.00 uur op de Markt klaar om kinderen, die dat willen, gratis prachtig te schminken.

13.00 uur     Start optreden van The Dutch Show Company op het Kerkplein. Ze zullen telkens een half uur optreden tot 18.00 uur. De tijd tussendoor zal een discjockey de muziek verzorgen.

14.30 uur     Optreden op het Kerkplein vóór het podium, van Dansschool "Sportcentrum v.d. Oever" o.l.v. Neeltje van Kasteren. Kinderen die dat willen kunnen lekker meedoen en meedansen.

17.00 uur     Prijsuitreiking "Maak je eigen Kroon" wedstrijd en Oranje-Jeu de Boules-toernooi van Cloeck en Moedigh op het podium op het Kerkplein m.m.v. 2 lakeien van de Koning.

Op diverse plaatsen door het Centrum zullen er kraampjes staan waar allerlei lekkernijen te koop zijn, speciaal voor de kinderen staat er, in de buurt van de springkussens, een snoepkraam vol met lekkers.

Alle terrasjes door het hele Centrum zijn zeker een bezoekje meer dan de moeite waard. Ze zullen omgetoverd worden tot sfeervolle, gezellige, terrassen waar het goed vertoeven is en waar u kunt genieten van een zeer uitgebreid aanbod van live muziek.

18.00 uur     Einde Oranjefestiviteiten in het Centrum

In zorgcentrum Odendael zal om 13.30 uur weer het traditionele kaarten plaatsvinden met om 16.30 uur de prijsuitreiking door Oranje Vereniging. Om 19.30 uur zal de Oranje Kienavond van start gaan met prachtige prijzen.