Afbeelding

Dagje uit met 'Kom maar achterom'

Algemeen

Sint-Oedenrode - Elk jaar wordt op de laatste zondag van april deze dag georganiseerd. Verschillende bedrijven, die voornamelijk in het buitengebied van Sint-Oedenrode liggen, deden mee. Afgelopen zondag was het weer zo ver en gingen bij een aantal bedrijven de deuren open.

Dit jaar waren Hoveniers, Tuincentrum & Countrystore "Peppelhoeve", Zorgcentrum Odendael, "De Rooise Wijnboer" gelegen aan de Damianenweg 7 en Atelier "Twinkelijntje" de de deelnemers. Een fietstocht was uitgezet om zo langs de deelnemende bedrijven te fietsen via een mooie route. Doordat de bedrijven erg verspreid lagen door de hele gemeente, hadden bezoekers aan het einde van de fietstocht niet alleen de bedrijven, maar ook de natuur van Sint-Oedenrode gezien.

Tuincentrum en Countrystore Peppelhoeve nam deze gelegenheid net als vorig jaar aan om het tuinseizoen te openen. Doordat het weer een stuk beter was dan voorspeld, kwamen er al gauw aardig wat bezoekers op af. Een erg aparte mobiele espressobar van 'Bakkie & Zo' en de nieuwe collectie in de Clothing Store zorgden voor veel bekijks. Ook de beelden- en schilderijententoonstelling die in samenwerking met Haveman Kunst werd gepresenteerd trok veel aandacht en interesse van de bezoekers.

Bij zorgcentrum Odendael konden geïnteresseerden de creaties en verzamelingen van verschillende hobbyisten bekijken. Deze liepen uiteen van modelboten tot beelden en grote poppenhuizen. De hobbybeurs werd de hele dag druk bezocht en het was een komen en gaan van bezoekers. De hobbyisten waren dan ook erg te spreken over de kleine beurs. Zij konden vrijuit over hun passie vertellen en met trots hun creaties en verzamelingen tonen aan het vele publiek, dat ook erg positief reageerde.

Langs de Damianenweg bij de Rooise Wijnboer kon weer ouderwets bourgondisch genoten worden. De wijnboer zelf leidde de bezoekers maar al te graag rond over het erf om te laten zien dat je je in dit stukje van Rooi even in Frankrijk kan wanen en een heerlijk wijntje kunt nuttigen. Ook over zijn zelfontworpen wijnkelder vertelde de wijnboer met groots enthousiasme, wat de bezoekers erg konden waarderen. 

Bij atelier Twinkelijntje aan de Leunestraat werd over verschillende kunsttechnieken verteld. Zo werd onder andere verteld hoe er gewerkt wordt met mozaïek, keramiek en schilderen. Bezoekers zelf konden er aan de slag aan een knutseltafel om hun creatieve ideeën uit te werken en hun vaardigheden uit te breiden.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding