Afbeelding

Rooienaren eindigen als vierde bij Vakkanjers

Algemeen

Sint-Oedenrode - Voor wie niet weet wat mechatronica is even een korte uitleg. Het is de combinatie van mechanica en elektronica. Machines ontwerpen, bouwen, programmeren en natuurlijk onderhouden. Rick van der Wijst uit Nijnsel en Mees Schouten uit Sint-Oedenrode weten er alles van. Beiden zitten in de tweede klas van het Summacollege en studeren daar mechatronica. Dat ze dat voor de wind gaat bleek vorige week, want toen eindigde het tweetal als vierde op bij Vakkanjers in het klokgebouw in Eindhoven.

"Toen we vorig jaar aan de opleiding begonnen zagen we verschillende machines op school staan en keken daar met veel verwondering naar. Nu zijn we nog geen twee jaar verder en we begrijpen deze machines en kunnen ze ook nog eens zelf bouwen en programmeren", vertellen Rick en Mees na afloop van Vakkanjers, zeg maar het NK megatronica.

Het was voor de twee jonge Rooienaren al een hele eer dat zij in de finale stonden. Het was de eerste keer dat het Summacollege zich in had geschreven voor deze uitdaging. "We zijn met twee teams van onze school gestart, maar helaas zijn de andere twee jongens niet door de voorronden gekomen. Toch hebben we niet het gevoel gehad dat we er alleen voor stonden, want onze docenten hebben ons op voortreffelijke wijze geholpen, maar ook voor hen was het allemaal nieuw", zegt Rick.

Lees meer in DeMooiRooiKrant van deze week