Afbeelding

De Scholierenloop van binnenuit bekeken

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zondagmorgen 3 april. Camping de Kienehoef ontwaakt. Lichte regen in de vroege morgen heeft ervoor gezorgd dat de natuur op zijn mooist is. Gras kleurt nog groener en vogels fluiten hun mooiste repertoire. Een prachtig begin van de dag. Vrijwilligers en leden van Fortuna '67 zijn druk bezig om het parcours uit te zetten voor de scholierenloop. Veel inschrijvingen zijn al binnen, maar ook op deze mooie zondag in april weten diverse kinderen nog de weg naar de camping te vinden. De dames achter de tafel verzorgen alles tot in de puntjes. Startlijsten worden geschreven en startnummers uitgedeeld. Op naar het parcours. De muziek staat aan en de wolken verdwijnen. Een lekker zonnetje maakt alles compleet.

De kinderen hebben er zin in en de eerste deelnemers melden zich bij de start. De meisjes t/m 4 jaar mogen als eerste. Lachende kinderen die plezier hebben in de sport, maar ook de gespannen gezichten van jonge ouders. Positieve spanning natuurlijk. Zelfstandig rennen op een echte wedstrijd.

Ervaren lopers van Fortuna '67 zorgen ervoor dat de kinderen weten wat ze moeten doen, samen met de parcoursbegeleiders en wedstrijdorganisatie. De meisjes lopen een flinke afstand van bijna 1000 meter. Dat gaan de jongens natuurlijk ook doen.

De eerste races zijn gelopen en de publieke belangstelling wordt alleen maar groter. Broertjes en zusjes, opa's en oma's komen de jeugd aanmoedigen. Het is dringen bij de finish lijn. Iedereen wil de kinderen zien. Diverse sprintjes worden getrokken richting de eindstreep en snelle tijden worden gelopen.

Elk jaar weer een feest, een prachtig sportief evenement in Sint Oedenrode. Kinderen t/m 16 jaar kunnen kennismaken met de hardloopsport en hebben een leuk dagje uit. Allemaal in goede handen van Fortuna '67 op het prachtige terrein van Camping de Kienhoef. Twee partners die elkaar al jaren weten te vinden. Samenwerking met de ondersteuning van een hele mooie sponsor. Suzuki Markgraaff draagt diverse jeugdsporten in Rooi een warm hart toe en maakt het ook dit jaar weer mogelijk dat de scholierenloop kan worden georganiseerd. Daar is Fortuna '67 heel dankbaar voor.

Aan einde van deze mooie dag keert iedereen huiswaarts. De volgende dag gaat het diploma en medaille natuurlijk mee naar school. Trotse kinderen, maar natuurlijk ook trotse ouders en grootouders.

Fortuna '67 wil iedereen bedanken die mee heeft geholpen om dit mooie evenement te organiseren. Een geslaagde scholierenloopt 2016. Kinderen hebben plezier gehad en ouders hebben genoten. Mocht je dit vaker willen doen dan ben je natuurlijk altijd welkom bij de club. Heb je interesse dan kijk maar een op de website. Dit geldt natuurlijk ook voor de ouders die sportief bezig willen.