Oktoberfissa
Oktoberfissa

Oktoberfissa: Oktoberfest, maar dan anders

Algemeen

Sint-Oedenrode krijgt een eigen Oktoberfest. Nou ja, iets wat er op lijkt dan. De bedenkers van Papgat X komen namelijk met Oktoberfissa op de proppen. Dat gaat 2,3 en 4 oktober plaatsvinden

Oktoberfest in Rooi. Dat betekent lange tafels, rondborstige obers en pullen bier?
"Dat heb je precies goed gezien! Iedereen kent de taferelen uit München en zo'n feest gaan wij er zeker van maken. Echter hebben we ook onze eigen fantasie daarop losgelaten en gekeken hoe je er zo'n mooi mogelijk feest van kunt maken. Dus als het avonds echt los gaat zullen we de biertafels wellicht inklappen zodat er nog meer mensen in onze feesttent kunnen."

Waarom een Oktoberfest in Sint-Oedenrode?
"Eigenlijk zit hier dezelfde gedachte achter als bij Papgat X. Daar mistten we ook iets tijdens de optocht wat vooral de jeugd aansprak. Dus bedachten we het inmiddels welbekende feest naast de optocht. In oktober mistten we ook nog iets. De kermis is alweer een tijdje achter de rug en de feestdagen zijn nog te ver weg. Dus vandaar dat we Oktoberfissa bedachten, echter is Oktoberfissa niet alleen voor de jeugd. Iedereen is welkom vanaf 18 jaar."

Waarom heeft het Oktoberfissa en niet Oktoberfest zoals iedereen het kent?
"We willen er wel graag een eigen draai aan geven, en niet een exacte kopie namaken van de Duitse feesten. Het moet wel een eigen karakter hebben en daar hoort ook een eigen naam bij."

Welke optredens hebben jullie geregeld?
"Op vrijdag is de openingsavond met een uniek muziekrad. Zaterdag hebben we zelfs een topkok geregeld die overheerlijke Duitse gerechten gaat koken en 's avond hebben we een paar goede namen geboekt die wel een feestje kunnen maken zoals Snollebollekes en nog een paar top dj's. Op zondag hebben we een biercantus voor jullie klaar staan en natuurlijk nog wat verrassingen."

Wordt het een verplichte verkleedpartij?
"We gaan onze gasten niet verplichten, maar eigenlijk loop je straks meer voor schut als je niet verkleed bent dan wel. We hebben voor de best verklede gasten ook nog hele leuke verrassingen dus als men slim is gaan ze ook mee in de beleving van Oktoberfissa."

Kaarten zijn te koop bij Cafe 't Straotje en Oud Rooy, maar wees er wel op tijd bij want de kaartverkoop loopt hard. De locatie is Het Dommelpark in Sint-Oedenrode