Kasteel Henkenshage
Kasteel Henkenshage

Nieuw bestuurslid Roois Cultureel Erfgoed

Algemeen

Het bestuur van de Stichting Roois Cultureel Erfgoed ( RCE) is onlangs uitgebreid met mevrouw Diana van de Rijt- Goudsmit in de functie van algemeen bestuurslid.

Mevrouw van de Rijt heeft de afgelopen jaren diverse andere (bestuurs)functies bekleed onder andere bij cultureel centrum Mariëndael en het VrouwenNetwerk, - bij beiden als mede- oprichter en eerste voorzitter- en verder bij Skoso en de werkgroep Culturele Dagen Sint-Oedenrode. Zij zal zich met name gaan inzetten voor de projecten die RCE onder handen heeft.

RCE richt zich vooral op het leveren van een actieve bijdrage aan het behoud en herstel van cultuurhistorisch waardevolle elementen in Sint-Oedenrode. Een van de laatste projecten is 'Oud is springlevend', een serie van 13 interviews met Rooienaren die een beroep hebben uitgeoefend dat exemplarisch is voor de ontwikkelingen in de – Rooise - samenleving in de periode van ± 1925 tot 2000. Het bestaat uit een DVD met interviews in woord en beeld met betrokkenen en een begeleidend boekje. TV Meijerij wijdt er op het ogenblik in een serie van twee interviews, aandacht aan.