Het logo van de stichting
Het logo van de stichting

Taxus Taxi in strijd tegen kanker

Algemeen

Stichting Taxus Taxi zamelt taxussnoeisel in ten behoeve van de productie van medicatie tegen kanker. Daarmee levert de stichting een belangrijke bijdrage in de 'strijd tegen kanker'.

Van 15 mei t/m 15 oktober zijn zij ook actief in uw regio. Zij willen alle inwoners die taxus in de tuin hebben staan oproepen om deel te nemen aan deze grootschalige actie. Doormiddel van het scheiden van het taxussnoeisel zorgt u ervoor dat de toekomst er voor vele mensen weer positief uit ziet!

Iedereen kan gebruik maken van de kosteloze ophaalservice van taxussnoeisel zowel, particulieren, hoveniers, gemeenten als bedrijven. U hoeft Taxus Taxi alleen te bellen en zij komen het kosteloos bij u voor de deur ophalen. Zij willen u vragen alleen de jonge scheuten (de groene delen van de taxus) aan te bieden. Alleen dit bevat de belangrijke stof Taxol waar chemokuren van geproduceerd worden. Om het u gemakkelijker te maken kunt u een gratis Taxus Taxi Tas (big bag) en/of knipzeil aanvragen. Op deze manier zorgt u er ook voor dat er geen ander tuinafval zoals; stenen, zand, hout en blad met het taxussnoeisel vermengd wordt. Bewaar uw snoeisel zo luchtig mogelijk om broei te voorkomen.

Zet of leg het taxussnoeisel op een zichtbare plek neer zodat de chauffeurs dit gemakkelijk kunnen vinden. Er wordt een lege tas achtergelaten zodat deze weer gebruikt kan worden voor een volgende keer. Voor het ophalen van taxussnoeisel, het aanvragen van een Taxus Taxi tas en/of knipzeil kunt u terecht op de website www.taxustaxi.nl of contact opnemen via het telefoonnummer 06-25268877. Helpt u ook mee in de 'strijd tegen kanker'?