De Jeugdnatuurwacht houdt veel activiteiten
De Jeugdnatuurwacht houdt veel activiteiten

Jeugdnatuurwacht bezoekt Rooise basisscholen

Algemeen

Sint-Oedenrode - De komende weken, maar in ieder geval vóór de zomervakantie, worden de basisscholen in Sint-Oedenrode bezocht door een of meer leiders van de Jeugdnatuurwacht. Deze leiders laten in een presentatie voor leerlingen van groep 5 zien wat de Rooise Jeugdnatuurwacht is en wat de kinderen daar allemaal kunnen beleven. Na afloop kunnen de geïnteresseerden zich dan aanmelden als lid voor het nieuwe seizoen.

Zaterdag 20 juni hebben de Rooise Jeugdnatuurwachters het seizoen 2014-2015 afgesloten met een spannende vossenjacht in het Vressels bos. Hierbij moesten de kinderen op zoek naar maar liefst elf verschillende "vossen", waarvan ze de identiteit moesten achterhalen. Zo waren er onder andere een wolf, een kip, een houthakker, een vogelaar en een wetenschapper, die allemaal hun eigen verhaal aan de kinderen vertelden. Deze leuke en leerzame activiteit werd afgesloten met een gezamenlijke picknick. Zo organiseert de JNW elk jaar weer 10 hele nieuwe activiteiten op zaterdagochtenden. Deze zijn heel divers, maar altijd hebben ze iets te maken met de natuur.

Op zaterdag 5 september aanstaande begint het nieuwe seizoen met een Open Dag. Er is dan voor iedereen een kans om kennis te maken met de Jeugdnatuurwacht en de diverse activiteiten. Ook op die dag kunnen nieuwe leden zich nog aanmelden. Jeugdnatuurwacht De Populier in Sint-Oedenrode is al vanaf 1982 actief en heeft vele honderden Rooise kinderen op een leuke manier laten kennismaken met de natuur. Alle Rooise kinderen vanaf 9 jaar kunnen zich aanmelden voor de Jeugdnatuurwacht. Dit kan met een formulier na afloop van de scholenpresentatie of op de Open Dag.  Sinds vorig jaar stopt het lidmaatschap van de JNW niet meer na de basisschool. Ook kinderen op de middelbare school kunnen zich aanmelden. Kortom: JNW De Populier is dé Rooise natuurclub voor kinderen vanaf 9 tot en met ongeveer 15 jaar. Het lidmaatschap kost € 10,= per jaar. Het secretariaat van de Jeugdnatuurwacht is op Heistraat 59, tel. (0413) 476029. E-mail: jnwdepopulier@gmail.com  Website: www.jnw-depopulier.nl