Ook in 2014 was het een drukte van jewelste
Ook in 2014 was het een drukte van jewelste

Een gezellige Jaarmarkt……..Natuurlijk! Sint-Oedenrode

Algemeen

Op zondag 28 juni is het centrum van Sint-Oedenrode weer het decor voor een van de grootste en gezelligste jaarmarkten van Nederland. Het gehele centrum van Sint-Oedenrode zal deze dag gevuld zijn met kramen, marktkooplieden, muzikanten en natuurlijk heel veel bezoekers.

Wie er op zondag even lekker tussenuit wil mag de jaarmarkt in Sint-Oedenrode zeker niet missen. Een jaarlijks terugkerend evenement voor jong en oud. Om 10.00 uur in de ochtend openen de ruim 200 kraamhouders hun winkels op planken voor de verwachtte vijftienduizend bezoekers. Al vroeg in de ochtend loopt het publiek schouder aan schouder over een kilometers lang parcours. Met een aanbod variërend van kleding en boeken tot cosmetica, planten, fruit en zonnebrillen, probeert iedere kraamhouder de menigte voor zich te winnen. Ook de echte standwerkers, die slechts één product op een ludieke manier aan de man proberen te brengen, zijn dit jaar van de partij. Of het nu lijm of schoenpoets is, het valt niet te ontkennen dat het een kunst is hoe deze standwerkers hun waar verkopen. Uiteraard zijn alle Rooise winkels ook geopend.

In het Kofferen zal dit jaar een geheel plein worden ingericht door de politie en de brandweer. Door middel van deze promotiecampagne kan iedereen kennis maken met het werk van onze hulpdiensten. Ook zal er een speciaal team staan van verslavingszorg instelling Novadic Kentron.

Mocht je kleding, huishoudelijke apparatuur en prullaria genoeg hebben, dan is ook de muziek reden genoeg om de Jaarmarkt te bezoeken. Op verschilleden plaatsen binnen het parcours zijn muziekpleinen gecreëerd. Daar zorgen verschillende bands en groepen voor een muzikale omlijsting. De grote terrassen in het centrum van Sint-Oedenrode bieden uitkomst wanneer de benen uitgeput raken. De kinderen kunnen zich vermaken met een ritje op de echte pony's óf de houten pony's in de draaimolen. Verder is dit jaar het gehele marktplein ingericht met kramen en speciale activiteiten voor jong en oud zoals een speelveld voor kinderen en een Segway parcours voor de mensen die wel van wat uitdaging en behendigheid houden. Dat de Rooise jaarmarkt al jaren een begrip is in de weidse omtrek blijkt wel uit het feit dat diverse marktkooplieden al ruim 40 jaar deelnemen aan dit evenement, evenals de jaarlijks terugkerende oude ambachten zoals mandenvlechten en glas graveren. De Rooise Jaarmarkt, georganiseerd door Ondernemingsvereniging Rooi 2000, vindt plaats in het centrum van Sint-Oedenrode. De Jaarmarkt begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00uur. De toegang is gratis. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving van het centrum.