Bedrijvengids

The Zapy Store

 

Zapy, oftewel 'zeepie', begon als een Instagram-blog over duurzaamheid en groeide onverwachts uit tot een carrièreswitch voor oprichter Anne. Anne was aanvankelijk een videograaf, maar toen haar videowerk stopte als gevolg van Covid-19, zocht ze naar een nieuwe hobby en begon ze een blog op Instagram genaamd 'My Sustainable 20s'.

Het verschil in hoe mensen, vooral toeristen, omgingen met het prachtig groene Nieuw-Zeeland in vergelijking met de wildernis in Thailand, opende tien jaar geleden Anne's ogen voor het wereldwijde afvalprobleem en de impact van plastic op de natuur. Thailand was vies, en niemand leek respect te hebben voor de natuur, vooral toeristen. Terwijl de toeristen in Nieuw-Zeeland netjes alle afval mee namen en niets in de natuur weg gooiden. Daar ontmoette Anne haar man Andrew, en negen jaar geleden verhuisde Anne naar Nieuw-Zeeland.

Daar hebben ze samen drie jaar gewoond, waarna ze samen naar Londen vertrokken, waar ze geconfronteerd werden met dezelfde zorgeloze houding ten opzichte van het milieu. Deze ervaring bevestigde hun overtuiging dat verandering nodig was. Ze besloten om over te stappen naar een 'zero waste' levensstijl.

Zero waste betekent leven met minimale afvalproductie. Het is een levensstijl waarbij je streeft naar het verminderen van je ecologische voetafdruk door hergebruik, recycling en bewust consumeren. Anne en Andrew begonnen met het verminderen van wegwerp plastic en niet-recycleerbare materialen in hun dagelijks leven. Ze wilden niet langer bijdragen aan de enorme hoeveelheid afval die de planeet schaadt.

Anne's passie voor duurzaamheid groeide uit tot het maken van haar eigen duurzame huidverzorgingsproducten en zeep. Ze wilde producten creëren die niet alleen goed waren voor haar huid, maar ook voor de planeet. Met aandacht voor detail en een toewijding aan natuurlijke ingrediënten, begon ze met het ontwikkelen van haar eigen formules.

Zo ontstond een heerlijke, handgemaakte zeep collectie van Zapy, die Anne snel naar Rooi verhuisde, want twee jaar geleden zijn Anne en haar man vanuit Londen terug naar Nederland gekomen: ze verwachtten een kindje. Nu is hun zoontje twee, zijn ze gesetteld in Rooi en heeft Anne een groeiend bedrijf met duurzame zepen én huidverzorgingsproducten.

Je kunt haar zepen bijvoorbeeld vinden bij 't Roois Gasthuisje, haar badzouten en lippenbalsems bij de DA in Rooi, de hele productlijn bij Krans Tuincentrum én stond Anne met haar producten op de Winterfair bij de Gasthuishoeve op 19 november 2023, waar je een mini workshop kon krijgen om je eigen natuurlijk parfum te creëren.

Ze heeft dit jaar ook toffe kerstpakketten in de aanbieding met een aantal lokale ondernemers zoals Wijnzinnig en imkerij De Linde, én kun je zelfs gepersonaliseerde zeep bij haar bestellen voor bruiloften, feesten en evenementen.


 

Contactgegevens

The Zapy Store

Merodestraat 24

5491BM Sint-Oedenrode

Tel 06-43234834

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

08.30 - 17.00 uur
08.30 - 17.00 uur
08.30 - 17.00 uur
08.30 - 17.00 uur
08.30 - 17.00 uur
08.30 - 17.00 uur