Anja van Wanrooij (l), Pieter Verhoeven, Bernadette van de Wiel en Nico van de Wetering (r) willen graag het leven met andere 70-jarigen vieren
Anja van Wanrooij (l), Pieter Verhoeven, Bernadette van de Wiel en Nico van de Wetering (r) willen graag het leven met andere 70-jarigen vieren Foto: Hans van den Wijngaard

70-Jarigen reünie

donderdag 18 april 2024 13:00 tot 19:00

Komend jaar op donderdag 18 april willen alle (ex) Rooienaren die rond de zeventig zijn, samen het leven vieren. Althans dat is wat Nico van de Wetering, Anja van Wanrooij, Bernadette van de Wiel en Pieter Verhoeven hopen. Afgelopen zomer tijdens de fietsvierdaagse ontstond spontaan het idee. Inmiddels krijgen de plannen concrete vormen.

“Nee, dit is zeker geen reünie zoals het Abraham en Sarafeest dat elk jaar wordt gehouden”, vertellen Nico en Anja. “Iedere (ex) Rooienaar die negenenzestig, zeventig of éénenzeventig is en in Rooi woont of in Rooi heeft gewoond is welkom”, vervolgt Nico. Met Rooi bedoelen we ook Boskant, Olland en Nijnsel”, vertelt hij er resoluut achteraan. Het maakt voor de vier initiatiefnemers ook niet uit of iemand al jaren in Rooi woont of heeft gewoond.

Zegt het voort
Bernadette van der Wiel geeft aan dat het bij de vijftigjarigen reünie twintig jaar geleden al een hele puzzel was om iedereen te bereiken. Die uitdaging is nu zeker nog groter. “Daarom schakelen we al vroeg DeMooiRooiKrant in. We gaan ervan uit dat we via DeMooiRooiKrant veel mensen bereiken die op het feest willen komen. Maar we hopen ook dat de mensen die over dit feest lezen en mensen kennen, die rond de zeventig zijn en ooit in Rooi hebben gewoond, het doorvertellen. Verder maken we gebruik van social media”.

Muziek van sixties to the seventies
Natuurlijk hoort bij een verjaardagsfeestje ook muziek en dat is voor dit feest zeker geen moderne house of hiphop muziek. “Nee, zeker niet vertelt Anja, “maar we gaan ook niet de hele middag ‘De Klok van Arnemuiden’ draaien. Zelf denken we toch eerder aan muziek uit de jaren zestig en zeventig, meer The Beatles, The Stones of The Cats. Maar ook andere muziek uit onze jonge jaren zal op verzoek te horen zijn”. “Precies we draaien muziek van de zestig tot zeventig”, zo sluit Piet overtuigend af.

Het feest van de zeventigjarigen wordt gehouden op donderdag 18 april 2024 in café Dommelzicht van 13:00 tot 17:00 uur. De bijdrage is 15,= euro per persoon. Via het mailadres 70jarigerooienaar@trined.nl kunt u zich opgeven of informatie opvragen.